Snajka predsjednika Opštine Rožaje otvorila Dane dijaspore

Na sajtu Opštine Rožaje piše da se Nurkovićeva bavi slikarstvom pet, šest godina, te da je „vrhunska umjetnica“
225 pregleda 18 komentar(a)
Amira Nurković, Foto: Opština Rožaje
Amira Nurković, Foto: Opština Rožaje
Ažurirano: 05.08.2015. 05:24h

Sedmodnevna manifestacija „Dani dijaspore“, koja se održava u Rožajama, otvorena je izložbom slika umjetnice Amire Nurković iz Sarajeva, snajke predsjednika Opštine Ejupa Nurkovića.

Nurkovićeva je supruga Ejupovog brata.

Ona je amaterska slikarka kojoj je ova izložba prva samostalna.

Postavka je bila prodajnog karaktera.

Na sajtu Opštine Rožaje piše da se Nurkovićeva bavi slikarstvom pet, šest godina, te da je „vrhunska umjetnica“.

“Amira Nurković je prepoznata kao vrhunska umjetnica i njene aktivnosti su zadobile veliku pažnju ljubitelja umjetnosti..., a pokazala se pred rožajskom publikom kao vrhunska umjetnica u slikarstvu”, navodi se na sajtu rožajske Opštine. Navodno je prethodno učestvovala na pet zajedničkih izložbi.

Na Guglu se pominje jedna od njih, izložba slikarki amaterki u sarajevskom Art centru Facta, u aprilu ove godine, upriličena povodom uspješnog završetka radionice slikarstva koju je vodila Branka Turkić. Nurkovićka se pominje i kao autorka unikatnih ešarpi i marama, a u tom poslu, sudeći po svom fejsbuk profilu zaista ima uspjeha.

Rožajski slikari smatraju da Nurkovićeva ni imenom, ni radom, ni kvalitetom nije zaslužila da njena izložba bude upriličena tokom manifestacije „Dani dijaspore“.

Direktor Centra za kulturu Sulejman-Beća Kujević je kazao da se Nurkovićeva sama javila sa željom da napravi izložbu u muževljevom rodnom gradu.

"Konsultovao sam se sa kompetentnim rožajskim slikarima koji su ocijenili da njeno stvaralaštvo kvalitetom zavrjeđuje takvu pažnju", rekao je Kujević. Dodao je da ne zna da li je Almira snajka predsjednika Opštine. Telefon predsjednika Opštine juče je bio isključen, zbog čega nije bilo moguće dobiti njegov komentar.

Bonus video: