Zbog duga, kampovi na Koniku 5 dana bez struje

Iz EPCG tvrde da su se stanovnici samostalno priključivali na električnu mrežu, ponovno priključenje potrošača zavisi od izmirenja duga
125 pregleda 8 komentar(a)
Konik struja, Foto: Luka Zeković
Konik struja, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.08.2015. 20:09h

Stanovnici izbjegličkih kampova na Koniku pet dana nemaju struju, nakon što ih je Elektroprivreda isključila sa trafostanice zbog neplaćanja računa i nelegalnog priključenja.

Iz Elektroprivrede Crne Gore su saopštili da ponovno priključenje potrošača zavisi isključivo od izmirenja duga za utrošenu struju ili potpisivanja protokola za otplatu duga na više mjesečnih rata.

Iz EPCG tvrde da su se stanovnici samostalno priključivali na električnu mrežu, nakon što su ih prošle godine isključili.

Dug 54 potrošača sada je preko 211 hiljada eura.

“Više puta su isključivani, ali su se ponovo samopriključivali. Odlučeno je da budu isključeni direktno iz trafo-stanice...”, navodi se u saopštenju.

Zećiri Baške iz Kampa 2 tvrdi da mu se mnogo hrane pokvarilo, dok je ostalo odnio kod prijatelja u zamrzivač.

“Imam troje djece i bebu u kući, ne rade nam ventilator, šporet, frižider... Nemamo uslova da joj spremimo hranu”, kazao je Baške “Vijestima”.

Vlazni Batušaj tvrdi da je u cijelom naselju slab pritisak vode i da bez struje ne mogu valjano da brinu o starim i osobama slabog zdravlja.

Mještani kampova, međutim, tvrde da ne znaju ko je trebalo da plaća struju koju potroše, niti kome su pristizali računi, kao ni da li će ponovo dobiti struju.

Iz EPCG su saopštili da su računi za utrošenu energiju dostavljani svim potrošačima koji su imali elektroenergetsku saglasnosti.

Bonus video: