DIREKTOR ZADOVOLJAN

MA za tri dana prevezao rekordnih 11.500 putnika

“Za prvih sedam mjeseci ove godine prevezli smo oko 320 hiljada putnika, ili četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine”, objasnio je Banjević
52 pregleda 0 komentar(a)
Živko Banjević, Foto: Siniša Luković
Živko Banjević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.02.2019. 06:21h

Nacionalna aviokompanija, Montenegro Airlines (MA), odlično je počela avgust, pa je za vikend sa šest aviona prevezla rekordnih osam hiljada putnika.

“U subotu smo prevezli 3,89 hiljada, a u nedjelju 4,1 hiljadu putnika. Kada se tome doda 3,49 hiljada putnika koje smo prevezli u petak, koji je uz vikend najfrekventniji dan u sedmici, dobije se podatak da smo za tri posljednja dana prošle sedmice sa šest aviona prevezli skoro 11,5 hiljada putnika, uz prosječnu popunjenost kabine od 95 odsto”, saopštio izvršni direktor, Živko Banjević.

On očekuje pune avione tokom čitavog avgusta.

“Očekujemo da će se taj trend popunjenosti zadržati tokom ovog mjeseca”, rekao je Banjević.

Za MA su, kako je saopšteno, i prethodni mjeseci bili uspješni.

“I u julu ove godine, kao i prethodnih mjeseci, nastavio se pozitivan trend rasta broja putnika u sve tri kategorije saobraćaja, redovnom, čarter i code share”, kazao je Banjević.

MA je u julu prevezao hiljadu putnika više nego u istom mjesecu prošle godine.

“Za prvih sedam mjeseci ove godine prevezli smo oko 320 hiljada putnika, ili četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine. To znači da je kompanija uspješno nadomjestila očekivani pad broja putnika sa ruskog tržišta, i to jačanjem saobraćaja prije svega ka Beogradu i zapadnoevropskim destinacijama”, objasnio je Banjević. 

Preporučujemo za Vas