POTPISAN SPORAZUM

Dogovor ribara i "Dukley Marine": Sve je bio nesporazum

Potpise na sporazum danas su stavili advokat Dragan Prelević ispred Dukley Marine ", a ispred ribara i mještana Dejan Božović, Ilija Rafailović, predsjednik MZ Stari Grad Slobodan Bobo Mitrović i njihov pravni zastupnik, advokat Dimitrije Dapčević
219 pregleda 2 komentar(a)
Dukley marina, Budva, Foto: Dukley.com
Dukley marina, Budva, Foto: Dukley.com
Ažurirano: 03.08.2015. 13:29h

Predstavnici ribara i mještana Staroga grada i "Dukley Marine" postigli su dogovor oko cijena komunalnih vezova u gradskoj luci, što je bio jedna od ključnih razloga, zbog kojih su u dva navrata u proteklih mjesec svojim barkama blokirali marinu u metropoli turizma.

Potpise na sporazum danas su stavili advokat Dragan Prelević ispred Dukley Marine", a ispred ribara i mještana Dejan Božović, Ilija Rafailović, predsjednik MZ Stari Grad Slobodan Bobo Mitrović i njihov pravni zastupnik, advokat Dimitrije Dapčević.

“Nakon više održanih sastanaka Dukley Marine i predstavnika korisnika komunalnih vezova i građana Starog grada, zaključeno je da je većina postojećih problema posljedica nesporazuma i neadekvatne komunikacije. Dogovorene su zajedničke aktivnosti na poboljšanju uslova korišćenja komunalnih vezova i razvoja Luke “, navodi se u zajedničkom soapštenju.

Kakos se dodaje, dogovoreno je da za sve korisnike komunalnih vezova čije su trenutne cijene iznad nivoa propisanog od strane JP "Morsko Dobro", cijene će biti adekvatno smanjene.

“Postojeće cijene koje su niže od nivoa propisanog od JP "Morsko Dobro", neće biti mijenjane. Postojeći popusti, pogotovo za penzionere, će ostati na snazi. "Dukley Marina" će na ulaznoj tabli istaći naziv i Luke Budva. "Dukley Marina" je uvela posebnu subvenciju za podršku restauraciji i korišćenju tradicionalnih drvenih barki pa će korisnici ovih plovila imati besplatan vez. U slučaju nevremena "Dukley Marina će besplatno izvršiti prihvat ribarskih plovila vezanih van Luke na primjer Pržno, Rafailovići,..navodi se u soapštenju.

Formiran je zajednički tim za razmjenu informacija i unaprijeđenje usluga za komunalne vezove po pitanjima bezbjednosti, usluga ronioca, naknada štete...

“Izražena je podrška razvoju Luke i dogovorena saradnja u postupku planiranja i razvoja Luke radi realizacije najboljih rješenja kako za investitore, tako i za sve korisnike i građane. Posebno je pozdravljena namjera Dukley Marine da podrži uređenje infrastrukture i revitalizacije Starog grada”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas