Green Home danas predaje peticiju za zaštitu Ribnice

Radnici “Neksana” i “Nikića” su prije mjesec izbetonirali korito Ribnice, a ekološki inspektor Glavnog grada je nakon pisanja medija prekinuo radove
67 pregleda 9 komentar(a)
Ribnica
Ribnica
Ažurirano: 03.08.2015. 06:00h

Predstavnici Nevladina organizacije “Grin houm” danas će Glavnom gradu predati peticiju sa više od hiljadu potpisa građana, koji su nezadovoljni tretmanom rijeke Ribnice.

Time su ispunili uslov za pokretanje građanske inicijative pred organima lokalne samouprave, odnosno 1.000 potpisa građana sa prebivalištem u Podgorici.

Oni su tokom protekle sedmice sakupljali potpise građana, kako bi natjerali Glavni grad da korito rijeke Ribnice vrati u prirodno stanje, na djelovima gdje je betonirano, kao i da se hitno riješi pitanje nelegalnog odlaganja otpada.

Peticijom će zatražiti od gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića da se uklone betonske podloge u koritu rijeke, pokrenu krivični postupci protiv počinioca i da se izradi plan revitalizacije i zaštite Ribnice.

Radnici “Neksana” i “Nikića” su prije mjesec izbetonirali korito Ribnice, a ekološki inspektor Glavnog grada je nakon pisanja medija prekinuo radove.

Iz Glavnog grada su tada saopštili da će prijave i eventualne kazne uslijediti ukoliko nastave sa radovima.

Bonus video: