Pokupili 20 vreća smeća u koritu rijeke

“Krajem avgusta i sredinom septembra ćemo organizovati još jedan niz akcija kako bismo u određenim dionicama čistili korito rijeke. Tom prilikom pozvaćemo sve, od javnih institucija do građana i nevladinih organizacija, odnosno raspoložene ljude koji bi nam pomogli da u jednoj organizovanoj akciji očistimo korito rijeke od otpada”
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2015. 06:46h

Tridesetak volontera organizacija “PG+” i “Green Home” očistili su juče dio presušenog korita rijeke Ribnice, oko mosta i ispod tvrđave na Skalinama.

Građani su pokupili dvadeset džakova drvenog i plastičnog otpada, koji nesavjesni građani svakodnevno odlažu u podgoričku rijeku.

Predstavnica “Green Homa” Nataša Kovačević kazala je “Vijestima” da nijesu željeli da svakodnevno zagađivanje Ribnice posmatraju sa strane, već da se uključe u rješavanje problema.

“Cilj nam je da na ovaj način mobilišemo građane koji žele da učestvuju u podizanju svijesti kada je riječ o odlaganju otpada u korito rijeke Ribnice, kada je riječ o nelegalnom korišćenju vode iz rijeke, s obzirom na to da je bezvodnost veliki problem rijeke. I naravno kada je riječ o nelegalnim objektima i devastaciji korita rijeke u slučaju investitora 'Neksan' i 'Nikić'”, kazala je Kovačević.

Oni su protekle sedmice prikupili 1.000 potpisa građana u peticiji koja će biti predata Glavnom gradu, kako bi se počeli rješavati pomenuti problemi.

Kovačević tvrdi da se u koritu nalaze velike količine otpada i da se mora pažljivo pristupiti njegovom čišćenju, što će “Green Home” učiniti u nerednom periodu.

“Krajem avgusta i sredinom septembra ćemo organizovati još jedan niz akcija kako bismo u određenim dionicama čistili korito rijeke. Tom prilikom pozvaćemo sve, od javnih institucija do građana i nevladinih organizacija, odnosno raspoložene ljude koji bi nam pomogli da u jednoj organizovanoj akciji očistimo korito rijeke od otpada”, kazala je Kovačevićeva.

Galerija

Bonus video: