Poljoprivrednici optužuju: „Plantaže ” ne daju vodu

„Neka nam makar kažu da nemamo pravo na tu vodu i da znamo šta nam je činiti”
0 komentar(a)
Plantaže, kanal, Foto: Filip Roganović
Plantaže, kanal, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.07.2015. 18:26h

Mještani Pavlovina tvrde da preduzeće AD “ Plantaže ” i dalje nesavjesno koristi vodu iz lješkopoljskog kanala za svoje ribnjake, zbog čega ne mogu da navodnjavaju poljoprivredne proizvode.

Pojedinim uzgajivačima su zasadi jagoda propali zbog neredovnog navodnjavanja.

Mnogi su prinuđeni da nalivaju iz kante, a vodu dovoze cisternama.

Velimir Vujović kazao je “Vijestima” da bi “ Plantaže ”, trebalo da dio vode koji uzmu iz kanala i guraju u ribnjak, povrate u kanal, ali da to ne čine.

On kod lješkopoljskog kanala, ima hektar i po jagoda i uspio je da ih održi uz mnogo cisterni vode, a tvrdi da je srećan ukoliko izvuče uloženi trud.

“Pisali smo Ministarstvu poljoprivrede, gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu, direktoru 'Vodovoda i kanalizacije' Vladanu Vučeliću i ne mogu da vjerujem da niko od njih nije moćan da stane na put samovolji Verice Maraš, direktorice 'Plantaža'”, kazao je Vujović.

Mještanin Nenad Boljević, koji je po preporuci Ministarstva poljoprivrede Vujoviću iznajmio zemljište za uzgajanje jagoda, kazao je da “više ne žele da dobijaju na kašičicu vodu na koju imaju pravo”.

“Neka nam makar kažu da nemamo pravo na tu vodu i da znamo šta nam je činiti. Jutros su mještani htjeli da sruše branu i da svi odemo u zatvor, ali to nije rješenje”, istakao je Boljević.

Kazali su da su “ Plantaže ”, nakon pisanja “Vijesti” prije više od mjesec dana, pustili vodu koja je kanalom tekla sedam dana, i nakon toga su nastavili po starom.

Iz “Plantaža” nijesu juče odgovorili na pitanja “Vijesti”.

Bonus video: