Budva puna, uživa 57.000 gostiju

Od ukupnog broja registrovanih gostiju 53.000 je inostranih, a kako navodi portparol Turističke organizacije Budve Darja Marović najveći broj dolazi iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, ali i iz zapadne Evrope - Francuske, Njemačke
70 pregleda 0 komentar(a)
Budva gužva, Foto: Vuk Lajović
Budva gužva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.07.2015. 12:24h

Na području od Jaza do Buljarice trenutno odmara 57.373 gosta, što je za tri odsto bolja popunjenost smještajnih kapaciteta u metropoli turizma, nego krajem jula prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacije Budve.

Od ukupnog broja registrovanih gostiju 53.000 je inostranih, a kako navodi portparol Turističke organizacije Budve Darja Marović najveći broj dolazi iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, ali i iz zapadne Evrope - Francuske, Njemačke.

“Najbolju popunjenost bilježe hoteli, u kojim trenutno boravi 13.986 gostiju, ili za šest odsto nego u istom periodu prošle godine. Hotelijeri su ugostili 13.651 inostranog gosta, i 335 domćih turista. U kampovima ima registrovanih 394 gosta, ili za dva odsto više, dok je u odmaralištima evidentirano 250 gostiju“, navodi se u izvještaju o popunjenosti kapaciteta na budvanskoj rivijeri.

Najveći broj gostiju je u privatnom smještaju i, po procjenama Turističke organizacije, u tom vidu smještaja odmara 42.486 gosiju, ili za dva odsto više nego lani. U hostelima je 257 gosiju, što je čak devet puta više nego krajem jula prošle godine“, navodi se u izvještaju.

Bonus video: