U Tivtu boravi 5.188 gostiju, za gastro veče u "Bachusu" tražilo se mjesto više

U tivatskim hotelima trenutno odmaraju 834 gosta, privatni smještaj koristi 4.147 turista, 127 posjetilaca ljetuje u odmaralištim dok 80 gostiju boravi u auto-kampovima. Inače, na trećoj u nizu gastro-večeri koju je u sklopu manifestacije "Ljeto dobrog ukusa" Turistička organizacija Tivat sinoć priredila u konobi "Bachus", tražilo se mjesto više
0 komentar(a)
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.07.2015. 12:12h

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 5.188 zvanično prijavljenih gostiju, od čega su samo njih 88 domaći turisti.

Aktuelna posjeta je čak 64 odsto bolja nego u isto vrijeme prošle godine, što se tumačim kako nešto većim brojem dolazaka gostiju nego u uporednom periodu prošle godine, tako i ovogodišnjom mnogo boljom i efikasnijom evidencijom i prijavljivanjem turista, posebno kod izdavalaca privatnog smještaja.

U tivatskim hotelima trenutno odmaraju 834 gosta, privatni smještaj koristi 4.147 turista, 127 posjetilaca ljetuje u odmaralištim dok 80 gostiju boravi u auto-kampovima. Inače, na trećoj u nizu gastro-večeri koju je u sklopu manifestacije "Ljeto dobrog ukusa" Turistička organizacija Tivat sinoć priredila u konobi "Bachus", tražilo se mjesto više.

Veliki broj posjetilaca - fureštih i domaćih, uživao je u prumorskom i mediteranskom melosu i atmosferi što su je priredili folkloraši KUD-a "Boka", klapa "Jadran" i muzički sastav "Redicool Trio", kao i u gastro ponudi primorskih specijaliteta u čemu se posebno istakao pjat "Ala Bachus" koji se sastoji od crvenog rižota sa plodovima mora, crnog rižota od sipe, te gambora, lignji i fileta oslića.

Nastavljajući niz manifestacija kojima animira posjetioce Tivatske rivijere, TO Tivat će ve u srijedu 5.avgusta na gradskoj rivi Pine, organizovati veliki koncert grupe "Elemental".

Bonus video: