LUŠTICA BAY DOMAĆIN DOGAĐAJIMA KOTOR ART FESTIVALA

Koncerti i radionica grnčarije na Luštici

Luštica Bay je jedan od sponzora Kotor Art festivala, renomiranog međunarodnog ljetnjeg kulturnog događaja koji ove godine traje od 24. juna do 14. avgusta
56 pregleda 0 komentar(a)
Grnčarija, Foto: Luštica Bay
Grnčarija, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 14.02.2019. 07:24h

Stanovnici kompleksa Luštica Bay kod Tivta, njihove porodice, gosti ali i ljubitelji umjetnosti, uživali su prethodnih sedam dana u dva programa Kotor Art festivala koji su počev od 25. jula organizovani u novom turističkom centru koji se gradi u Krtolima, na obali zaliva Trašte.

Luštica Bay je jedan od sponzora Kotor Art festivala, renomiranog međunarodnog ljetnjeg kulturnog događaja koji ove godine traje od 24. juna do 14. avgusta.

Petodnevnu radionicu “ClayBay grnčarije” držali su Petar Martinović i Eva Molinar iz studija “Atelje starih zanata” koji u Kotoru postoji već 12 godina, a osnovali su i mali studio u bivšoj zgradi Jugooceanije.

Učesnicima su predstavljenje različite tehnike rada sa grnčarijom, čemu zainteresovane ljubitelje ovaj umjetnički dvojac obučava tokom jesenjih i zimskih radionica.

Na jednoj od najljepših lokacija, na bazenu na samom početku Marina Village naselja, upriličen je koncert gudačkog kvarteta “Il Belpaese” is Novog Sada.

Kvartet koji izvodi kombinaciju klasične i popularne muzike osnovan je 2011. godine kada su četiri prijatelja, muzičara koji nastupaju na različitim stranama svijeta, odlučila da osnuju sopstveni ansambl.

Violinsti Dušan Birac i Arpad Nađ, Vladimir Saru koji svira violu i čelista Željko Ivović osnovali su kvartet u saradnji sa Italijanskim centrom za kulturu iz Novog Sada, dok su saradnju sa Kotor Art-om počeli prošle godine.

“Posjetioci Luštica Bay-a i stanovnici su veoma uživali kako u ovim kulturnim događajima tako i u ambijentu i prirodnom okruženju koji su upotpunili oba dešavanja, naročito doživljaj koncerta kvarteta “Il Belpaese”.

Još jedan događaj Kotor Art festivala će biti organizovan u Luštica Bay-u, i to 13. avgusta. U pitanju je muzički događaj za djecu, povodom završetka dječijih nastupa koje su izveli na različitim lokacijama u Kotoru, u periodu od prvog do 12. avgusta”, kazala je tim povodom Slavica Milić iz marketinga kompanije Luštica Development.