VIP parking mjesta kod Kliničkog: Za diplomate i službena vozila

Po novom sistemu, koji je na snazi od prošle srijede, građani samo u izuzetnim prilikama mogu da uđu vozilima u KCCG.
75 pregleda 12 komentar(a)
VIP parking, Klinički centra, Foto: Filip Roganović
VIP parking, Klinički centra, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.07.2015. 14:18h

Tri parking mjesta za veoma značajne ličnosti (VIP) u krugu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) predviđena su za službena vozila diplomatskog kora iz stranih delegacija, kao i za sva službena auta koja nose oznaku CG ili MN, a dolaze u tu zdravstvenu ustanovu,

To je “Vijestima” saopštio direktor Kliničkog centra prof. dr Ranko Lazović, odgovorivši da su ta tri mjesta definisana u novoj odluci o parkiranju u toj ustanovi.

Iako je prethodnih dana bilo pritužbi građana na novu odluku, Lazović tvrdi da građani poštuju pravila i da sve funkcioniše kako su očekivali.

Građani se, tvrdi, nijesu žalili ni zaštitniku prava pacijenata, a dnevno oko 50 vozila iz drugih crnogorskih zdravstvenih ustanova mogu bez problema da saobraćaju u krugu KCCG.

Po novom sistemu, koji je na snazi od prošle srijede, građani samo u izuzetnim prilikama mogu da uđu vozilima u KCCG.

Vozilima mogu da uđu pacijenti za dijalizu, korisnici ortopedskih pomagala i građani sa ugrentnim zdravstvenim stanjem, kao i vozilo koje preuzima pacijenta koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje, dok parkiranje nije dozvoljeno.

KCCG sada ima 711 parking mjesta za zaposlene, a ranije ih je bilo 325.

Lazović je ranije pojasnio da nepropisno parkirani automobili često ometaju prolazak sanitetskih vozila u krug KCCG, čime se u pitanje dovodi efikasno funckionisanje saobraćaja, ali i zbrinjavanje pacijenata. On je rekao da je KCCG zdravstvena ustanova sa najvećim parkingom u regionu, kao i da mjesta dovoljno ima za sve zaposlene. Objasnio je da je poslodavac dužan da na četiri zaposlena obezbijedi jedno parking mjesto, a s obzirom na to da u KCCG radi oko 2.300 lica, u krugu KCCG ima 136 mjesta više nego što je predviđeno.

Bonus video: