REZERVISANO ZA "VEOMA VAŽNE LIČNOSTI"

VIP parking mjesta kod Kliničkog: Za diplomate i službena vozila

Po novom sistemu, koji je na snazi od prošle srijede, građani samo u izuzetnim prilikama mogu da uđu vozilima u KCCG.
68 pregleda 12 komentar(a)
VIP parking, Klinički centra, Foto: Filip Roganović
VIP parking, Klinički centra, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.02.2019. 07:26h

Tri parking mjesta za veoma značajne ličnosti (VIP) u krugu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) predviđena su za službena vozila diplomatskog kora iz stranih delegacija,  kao i za sva službena auta koja nose oznaku CG ili MN, a dolaze u tu zdravstvenu ustanovu, 

To je “Vijestima” saopštio direktor Kliničkog centra prof. dr Ranko Lazović, odgovorivši da su ta tri  mjesta definisana u novoj odluci o parkiranju u toj  ustanovi. 

Iako je prethodnih dana bilo pritužbi građana na novu odluku, Lazović tvrdi da građani poštuju pravila i da sve funkcioniše  kako su očekivali. 

Građani  se, tvrdi,  nijesu žalili ni zaštitniku prava pacijenata, a dnevno oko 50 vozila iz drugih crnogorskih zdravstvenih ustanova  mogu bez problema da saobraćaju u krugu KCCG.

Po novom sistemu, koji je na snazi od prošle srijede, građani samo u izuzetnim prilikama mogu da uđu vozilima u KCCG. 

Vozilima mogu da uđu pacijenti za dijalizu, korisnici ortopedskih pomagala i građani sa ugrentnim zdravstvenim stanjem, kao i vozilo koje preuzima pacijenta koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje, dok parkiranje nije dozvoljeno.

KCCG  sada ima 711 parking mjesta za zaposlene, a ranije ih je  bilo 325.

 Lazović je ranije pojasnio da nepropisno parkirani automobili često ometaju prolazak sanitetskih vozila u krug KCCG, čime se u pitanje dovodi efikasno funckionisanje saobraćaja, ali i zbrinjavanje pacijenata. On je rekao da je KCCG zdravstvena ustanova sa najvećim parkingom u regionu, kao i da mjesta dovoljno ima za sve zaposlene. Objasnio je da je poslodavac  dužan da na četiri zaposlena obezbijedi jedno parking mjesto, a  s obzirom na to  da u KCCG radi oko 2.300 lica, u krugu KCCG ima 136 mjesta više nego što je predviđeno.