Rastoder: Zarubica već sprema otkaze

“Obavijestićemo javnost kako su trošili novac”, kazao je Zarubica
167 pregleda 3 komentar(a)
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Senka Rastoder, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2015. 19:05h

Opštinska sindikalna povjereništva Saveza sindikata (SSCG) uputiće zahtjev Statutarnoj komisiji da povuče odluku prema kojoj bi predsjednici opštinskih sindikata trebalo da budu smijenjeni, odlučeno je na radnom sastanku čelnika OSP.

To je “Vijestima” saopštila predsjednica OSP Bar Senka Rastoder, koja je istakla da bi njene kolege i ona u slučaju da ovaj zahtjev ne bude ispunjen mogli da se obrate sudu.

Rastoder je istakla da se iz ogranka Duška Zarubice najavljuju otkazi za 40 radnika.

“Za njih reforme podrazumijevaju davanje otkaza radnicima, a odluke koje su donijeli na konstitutivnoj skupštini o smjeni predstavnika povjereništava su nestatutarne”, kazala je ona i dodala, da na konstitutivnoj sjednici prvo treba da se utvrde organi nekog tijela, a njima je smjena predstavnika povjereništava bila prva tačka dnevnog reda.

“Takođe su rekli da će da ostave samo tri povjerenika, a u Baru i Podgorici pokušavaju da vrate povjerenike koji nijesu birani od 2012. godine”, istakla je ona.

Nakon sastanka OSP, održan je Glavni odbor SSCG, a generalni sekretar SSCG Duško Zarubica je saopštio “Vijestma” da je Statutarna komisija uradila predlog izmjena statuta, koji će nakon javne rasprave biti upućen Skupštini SSCG.

On je kazao da se neće dešavati stvari koje su se dešavale u prošlosti i sve će biti transparentno.

“Što se tiče finansijskog stanja ono je kao što smo i očekivali, teška je finansijska situacija, postoje velika dugovanja, naslijedili smo dugove SSCG i svakako ćemo obavijestiti javnost o stanju kada uradimo konačan presjek finansija”, istakao je on.

Poručuje da će, ako se utvrdi nečija odgovornost za potpisivanje 'štetnih ugovora', protiv odgovornih biti pokrenut postupak pred sudom.

Duško Zarubica je prošlog ponedjeljka ušao u prostorije SSCG nakon što je Upravni sud donio pravosnažnu presudu kojom se potvrđuje njegov upis kao gensera koji je Ministarstvo rada obavilo u maju.

Đuranović napustio sjednicu GO i upozorio da se poštuje Statut

Izvršni sekretar SSCG Vidak Đuranović je napustio sjednicu GO.

“Napustio sam sjednicu Glavnog odbora nakon druge tačke dnevnog reda, ali sam ih upozorio da moraju poštovati važeći statut iz 2012. godine u kom je jasno predviđeno ko su članovi GO i Skupštine”.

Đuranović je istakao da je na prethodnom GO od 20 prisutnih bilo devet koji nemaju legitimitet.

Bonus video: