Bošnjak: Komisija sačinila sraman izvještaj o Mugošinim poslovanjima

“Očigledno da je Miomir Mugoša još uvijek jak, jer ovo nije Komisija koja je odradila posao kako treba", smatra Bošnjak
65 pregleda 13 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.07.2015. 11:48h

Odbornica Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Glavnog grada Branka Bošnjak, ocijenila je da je Komisija za preispitivanje sumnjivih poslova bivšeg gradonačelnika Miomira Mugoše, sačinila sraman izvještaj, bez ikakvog zaključka.

S obzirom na to da će ta tačka biti 29. na dnevnom redu sjutrašnje sjednice lokalnog parlamenta, Bošnjak je istakla da to govori o ozbiljnosti Komisije i namjeri čelnika Glavnog grada da se pozabave tim poslom.

“Očigledno da je Miomir Mugoša još uvijek jak, jer ovo nije Komisija koja je odradila posao kako treba, niti je željela da nađe ono što bi ,vjerovatno, svaki prosječan građanin, lako našao...već su napravili sraman izvještaj”, kazala je Bošnjak.

Ona je, posebno se osvrnuvši na predsjednika Skupštine Glavnog grada Đorđa Suhiha, koji je član pomenute Komisije, a u prošlom sazivu je “izigravao opoziciju”, istakla da je ekipa iz SDP -a, predstavljala DPS-ovce na privremenom radu u SDP-u, “ što se pokazalo i sa ovim izvještajem”.

Bošnjak je kazala da je od početka bilo jasno da neće okriviti Mugošu, čim je Komisiju formirao gradonačelnik, a za njenog predsjednika postavljen šef kluba odbornika DPS-a.

Ona je najavila da će DF, nakon što Skupština na sjednici usvoji odluku, koja se tiče formiranja opštinske izborne komisije Glavnog grada, uložiti žalbu Upravnom sudu, “kako bi pokušali da riješe to pitanje prije narednih izbora”.

Bošnjak je objasnila da DF već dugo “vodi rat” oko mjesta u izbornoj komisiji, jer je, prema izmjenama Zakona o izboru odbornika i poslanika, dva mjesta koja pripadaju opoziciji , trebalo da pokriva DF, ali je Državna izborna komisija odlučila da po jedno mjesto dobiju DF i SNP.

“Mišljenje Državne izborne komisije je politički instruirano, jer sam sigurna da postoji poželjna i nepoželjna opozicija...To mjesto je važno sa pozicije nadgledanja izbora...”, kazala je Bošnjak, dodajući da je rukovodstvo SNP - a poželjan saradnik DPS-u.

Je li legitimna trenutna vlast?

Bošnjak je ocijenila da se postavlja pitanje da li je legitimna trenutna izvršna vlast u Podgorici, s obzirom da je DPS napravio koalicioni sporazum sa SDP-om, prema kome veliki broj rukovodećih mjesta u sekretarijatima i javnim preduzećima grada pripada “partiji u nastajanju”(Socijaldemokrate).

“Očekujem da će SDP tražiti pozicije koje pokrivaju oni koji su sada u partiji koja je u nastajanju i da će tu biti turbulencija...i da će to izazvati nestabilnost ili zastoj u radu Glavnog grada”, kazala je Bošnjak.

Bonus video: