Green Home pokreće peticiju za za vraćanje korita Ribnice u prirodno stanje

Danas, će peticija biti sprovedena na dvije lokacije: ispred Kraljevog parka i na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa, a u narednim danima i na ostalim lokacijama
9 komentar(a)
Ribnica
Ribnica
Ažurirano: 28.07.2015. 07:11h

Povodom slučaja nelegalnog betoniranja korita rijeke Ribnice, NVO Green Home danas, pokreće peticiju za vraćanje korita rijeke u prirodno stanje i hitnog rješavanja pitanja nelegalnog odlaganja otpada i korišćenja voda.

"Prikupljanje potpisa će se odvijati do petka 31.jula na četiri lokacije u gradu: na uglu Bulevara Svetog petra Cetinjskog i ulice Kralja Nikole (ispred Kraljevog parka), na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa, zatim kod kapije na ulazu u park-šunu Gorica i na platou kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom, u periodu od 8h do 11h ujutru i od 19h do 22h uveče. Potrebno je prikupiti 1000 potpisa građana Podgorice", saopštili su iz ove NVO.

Danas, će peticija biti sprovedena na dvije lokacije: ispred Kraljevog parka i na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa, a u narednim danima i na ostalim lokacijama.

"U slučaju nelegalnog betoniranja korita Ribnice, desilo se više propusta, kako od strane odgovornih lica komunalne inspekcije Glavnog grada, tako i pravnih i ovlašćenih lica “Neksan” iz Nikšića i “Nikić” iz Podgorice, zbog čega smatramo da je neophodna hitna reakcija nedležnih institucija koje planiraju i kontrolišu radove regulacije rijeka. Takođe, rijeka Ribnica se već duži niz godina suočava sa brojnim problemima, konkretno, nelegalnim odlaganjem otpada u rijeku i gubitakom vode u gornjem dijelu toka ali i nelegalnom upotrebom vode od strane pravnih i fizičkih lica što svjedoči o tome da je neophodna izrada plana revitalizacije i zaštitie Ribinice" kazali su iz NVO Green Home.

Bonus video: