Osvježenje u prvoj fazi Studentskog doma: Novi namještaj nakon 40 godina

Izrada i montaža novog namještaja, koju će najvjerovatnije raditi preduzeće “Dekor Iva” iz Nikšića, koštaće oko 46 hiljada eura
116 pregleda 3 komentar(a)
Studentski dom, druga faza, Foto: Luka Zeković
Studentski dom, druga faza, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.07.2015. 18:04h

Namještaj star 40 godina u 102 sobe Prve faze Novog studentskog doma konačno će biti promijenjen tokom ove godine.

Izrada i montaža novog namještaja, koju će najvjerovatnije raditi preduzeće “Dekor Iva” iz Nikšića, koštaće oko 46 hiljada eura.

Direktor Javne ustanove Dom učenika i studenata Podgorica Radosav Jovanović potvrdio je “Vijestima” da će preko polovina soba dobiti nove krevete, ormare, stolove i police.

Lani u avgustu rađena je rekonstrukcija Prve faze (bez zamjene namještaja), tokom koje su radnici ugrađivali pvc bravariju, radili hidroizolaciju podova i dijela zidova, opremali kupatila i mijenjali podnu i zidnu keramiku.

Dom učenika i studenata je krajem marta objavio poziv na otvoreni postupak javne nabavke čiji je predmet izrada i ugradnja namještaja u 102 sobe Prve faze.

Na poziv su se u roku javila preduzeća “Dekor Iva”, “Tehnoinženjering Šljivančanin”, “Com Export” i “Was design”.

Iako je u postupku pregleda ponuda utvrđeno da sve ponude sadrže nedostatke, “Dekor Iva” je uložila žalbu Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki, nakon čega je tokom prošle sedmice odlučeno da su ipak imali najpovoljniju ponudu.

Preduzeće je, osim cijene od oko 46 hiljada ponudilo i garantni period od šest mjeseci za namještaj.

Jovanović je juče kazao da se trenutno renovira Druga faza Novog studentskog doma, za šta je Svjetska banka izdvojila novac.

Ministar prosvjete Predrag Bošković i izvršni direktor konzorcijuma „LD Gradnja" "Ramel" Marinko Radulović potpisali su krajem prošlog mjeseca ugovor o adaptaciji Druge faze, koja se realizuje u ovkiru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”.

Ukupna vrijednost radova, kako je ranije najavljeno, iznosiće 246.000 eura.

Većina stanara Druge faze dobila je novi namještaj tokom 2011. i 2012. godine.

Bonus video: