RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA

Princ Nikola Petrović posjetio Šavnik

Fondacija princa Petrovića novčano je nagradila četvoricu poljoprivrednika sa najviše djece - Sašu Istijanovića i Milosava Rajkovića iz Bijele, Momčila Krsmanovića sa Slatine i Budimira Ašanina iz Bara
74 pregleda 2 komentar(a)
Princ Nikola Petrović, Šavnik, Foto: Obrad Pješivac
Princ Nikola Petrović, Šavnik, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 27.07.2015. 14:23h

Princ Nikola Petrović posjetio je danas opštinu Šavnik i sa članovima delegacije, profesorima Branislavom Radulovićem i Damjanom Šećkovićem razgovarao sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem.

Razgovarao je i sa građanima i predstavnicima pojedinih političkih partija. 

Fondacija princa Petrovića novčano je nagradila četvoricu poljoprivrednika sa najviše djece - Sašu Istijanovića  i Milosava Rajkovića iz Bijele, Momčila Krsmanovića sa Slatine i Budimira Ašanina iz Bara.

Oni su princa upoznali kako živi brojna porodica u surovim uslovima i održava domaćinstvo sa brojnim stočnim fondom.

Princ Petrović kazao je da je prvi put u Šavniku, a profesor Radulović tvrdi da je jedini iz loze Petrovića posjetio ovaj kraj. 

“Čuo sam da se ovdje teško živi, ali dobro je što je priroda očuvana. U Francuskoj, gdje živim, mnogo je ljudi koji vole planinu i zdrave stilove života. Upravo na tim osnovama Šavnik ima šansu, a ja ću prijateljima pričati o ovim ljepotama. Fondacija će tražiti modalitete da to promovišemo”, kazao je princ Petrović. 

On je rekao da planira iduće godine da u Šavniku organizuje simpozijum kome će prisustvovati nekoliko inostranih eksperata za razvoj planinskog turizma.

“Arhitekte će pomoći za prezentovanje što boljih projekata. Prilika je i da se privedu namjeni i dva hotela koji trenutno ne rade, a sve to treba postaviti na web sajt kako bi bilo atraktivno i za potencijalne investitore”,  kazao je princ Nikola Petrović.

On je rekao  da će, iako to nije planirao, uskoro ponovo doći i udovoljiti jučerašnjim pozivima  od šavničkih poljoprivrednika, ali “na motociklu atraktivnim putevima” što mu je pasija.

Predsjednik Opštine Vujačić  iskazao je zadovoljstvo najavom skorog susreta, a sa princom je  posjetio kanjon Nevidio.

Preporučujemo za Vas