U Tivtu opet moguće restrikcije: Nedovoljno vode stiže sa Skadarskog?

Direktor tivatskog “Vodovoda” pojasnio je da je “Regionalni vodovod” imao poteškoća na sistemu zbog izuzetno povećane potrošnje vode
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.07.2015. 10:44h

Iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Tivat apelovali su na građane da štedljivo koriste vodu i smanje zalivanje bašti. Razlog za apel kakav Tivćani nijesu čuli već godinama je u tome da u ovim vrelim danima, dovoljno vode moraju dobiti mještani južnog dijela opštine Tivat. Njihovo vodosnadbijevanje je otežano zbog velike suše i povećane potrošnje, te kvarova na dijelu sistema “Regionalnog vodovoda” proteklih dana.

Direktor tivatskog “Vodovoda” Čedo Lukić pojasnio je da je “Regionalni vodovod” dan ranije imao poteškoća na sistemu zbog izuzetno povećane potrošnje vode.

Tivatska opštna trenutno preko tog sistema sa izvorišta Bolje sestre na Skadarskom jezeru, dobija 115 sekundnih litara vode, ali to prema riječima Lukičća, nije dovoljno da se kvalitetno snabdije cijelo područje najmanje bokeljske opštine.

“Tokom noći se akumuliurala određena količina u rezervoarima, pa ne očekujemo probleme do popodnevnih časova, ali ako se nešto ne promijeni u režimu vodosnabdijevanja iz “Regionalnog vodovoda”, očekujemo da ćemo imati poteškoća u vodosnabdijevanju u Radovićima, Đuraševićima, Gošićima i Krašićima. Obala Đuraševića će imati vode, kao i područje od aerodroma Tivat do Lepetana. U ovom trenutku je to sve što znam, samo bih apelovao na građane da smanje zalijevanje bašti, jer voda u ovoj situaciji zbog velike potrošnje jednostavno do rezervoara u Radovićima ne dolazi”, kazao je Lukić.

Dodao je da je tivatski “Vodovod” do juče preko svog sistema davalo vodu iz “Regionalnog vodovoda” i opštini Herceg Novi za područje od Kamenara do Kumbora, ali je takva mogućnost sada isključena “jer jednostavno nema toliko vode da se svi snabdijevaju.”

“Nadamo se da će “Regionalni vodovod” nešto uraditi, te da će moći da poveća količinu vode, koja ide prema Boki kotorskoj, a ako ne, imaćemo i dalje probleme. Zato je jako važno da svi potrošači u cijeloj opštini smanje potrošnju koliko god je moguće", podvukao je Lukić dodajući da će o eventualnim izmjenama u režimu vodosnabdijevanja, potrošači biti pravovremeno obaviješteni.

Bonus video: