Mojkovac: Članovi lokalnog Dječijeg parlamenta zasadili 21 stablo tuje

„Ono što me posebno raduje jeste činijenica da su djeca imala senzibiliteta prema svojim vršnjacima koje smatraju ravnopravnim u svakom smislu"
57 pregleda 0 komentar(a)
dnevni centar, Foto: Dnevni centar Mojkovac
dnevni centar, Foto: Dnevni centar Mojkovac
Ažurirano: 10.10.2018. 13:50h

Članovi Lokalnog dječjeg parlamenta, uz podršku Ministarstva sporta, Centra za prava djeteta i Opštine, danas su zasadili 21 stablo tuje u dvorištu Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju “Mojkovac”. U dvorištu su postavljene i klupe za odmor, pa će ambijent u kojem borave korisnici Dnevnog centra od sada biti mnogo prjatniji. Mališanima iz te ustanove vršnjaci iz Dječjeg parlamenta poklonili su igračaka i didaktičkog materijala koji je neophodan za svakodnevni rad.

„Ono što me posebno raduje jeste činijenica da su djeca imala senzibiliteta prema svojim vršnjacima koje smatraju ravnopravnim u svakom smislu. Njihov današnji doprinos ne mjeri se brojem stabljika koje su sa puno posvećenosti zasadili u dvorištu Dnevnog centra, već to pokazuje i njihovu zrelost, koja ih , iako mlade, karakteriše kao velike ljude”, kazala je direktorica Dnevnog centar Dragica Živković.

Lokalni dječji parlamenta u Mojovcu, formiran je u aprilu ove godine. Uređenje dvorišta Dnevnog centra i druženje sa korisnicima iz te ustanove, samo se neke od aktivnosti kojima mojkovački mališani pokazuju da su društveno odgovorni.

Galerija

Bonus video: