U Beranama održana "Šlaufijada"

Kao i obično najviše pažnje je izazvala trka talasima ove rijeke na gumenim šlaufima, na potezu od motela „Buče“ do gradskog mosta kod hotela „Berane“
403 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2015. 15:47h

Tradicionalna ljetnja manifestacija pod nazivom „Šlaufijada“ okupila je i ove godine u Beranama veliki broj tamkičara i drugih zaljubljenika u rijeku Lim.

Kao i obično najviše pažnje je izazvala trka talasima ove rijeke na gumenim šlaufima, na potezu od motela „Buče“ do gradskog mosta kod hotela „Berane“.

Od tridesetak posada najbrži je bio dvojac „Bog je jedan“ braće Roberta i Ernesta Adrovića.

Drugoplasirana je ekipa pod nazivom „Taksirati“ Mihaila Đurišića i Ismira Jašarovića.

Treće mjesto zauzeo je dvojac „Šalabajzeri“ koji su činili Pavle Obadović i Vukota Ralević.

U disciplini skokovi u vodu najbolji je bio Nikola Lupšić, drugo mjesto je osvojio Kemal Kalić dok su treće podijelili Ivan Bojović i Mićo Rajović.

U preciznom ronjenju prvo mjesto je zauzeo Ernest Asdrović, drugo Ivan Bojović dok je treći bio Sanel Jašarović.

Manifestaciju „Šlaufijada“ pratili su i drugi takmičarsko zabavni sadržaji koji su se odvijali u gradskom parku pored Lima, kao što je takmičenje u pravljenju najbolje riblje čorbe i najboljeg pasulja.

Organizatori „Šlaufijade“ bili su Turistička organizacija Berane, Sportski centar iz ovog grada, više klubova i pojedinaca, dok je pokrovitelj Opština Berane.

Direktor TOB Ivan Radević naglasio je da i ovogodišnja šlaufijada pokazuje da rijeka Lim povezuje dobre ljude i da ova manifestacija upotpunjuje „Beransko kulturno ljeto“.

Manifestacija „Šlaufijada“ završava se u kasnim noćnim satima maskenbalom i „šlaufbalom“.

Popularna "Šlaufijada", kao tada jedintvena manifestacija, ustanovljena je spontano još prije skoro četiri decenije. Daleke 1977. godine osmislila je grupa tadašnjih omladinaca, da bi kasnije po uzoru na Berane trke šlaufima bile organozovane i u drugim gradovima bivše SFRJ - Mostaru, Banja Luci, Vrbasu.

„Šlaufijadu“ po pravilu prati mnogo ljubitelja sportova na vodi, Beranaca i gostiju koji u ljetnjim mjesecima u velikom broju borave u ovom gradu.

Galerija

Bonus video: