Marković: Zašto ministarka ne negoduje zbog davanja sedam miliona eura Đukanoviću

Prema njenim riječima, reakcija Zorice Kovačević predstavlja još jedan udar na dostojanstvo žena i majki u Crnoj Gori
92 pregleda 5 komentar(a)
Nina Marković, Foto: URA
Nina Marković, Foto: URA
Ažurirano: 25.07.2015. 13:48h

Da je ministarka rada Zorica Kovačević negodovanje povodom trošenja državnih para pokazala povodom, recimo, davanja sedam miliona premijerovom bratu Acu Đukanoviću povjerovali bismo u njenu želju da se državnim novcem raspolaže ekonomičnije, kazala je članica Odbora URA u Glavnom gradu Nina Marković.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević rekla je da u Crnoj Gori niko ne zna podatak koliko će novca biti potrebno za isplate naknada majkama sa troje i više djece, ocjenjujući da će nova zakonska rješenja biti još jedan namet na državu i budžet.

Marković jer rekla da Kovačević zbunjuje ovakvim izjavama jer je riječ o ministarki koja rukovodi resorom socijalnog staranja, pa je nejasno o kome se ona brine.

“O građanima Crne Gore, sigurno ne. URA razumije ministarkinu zabrinutost za državnu kasu, ali napominjemo da je za katastrofalno stanje budžeta najodgovornija partija kojoj Kovačević pripada. Da je ministarka ovakvo negodovanje povodom trošenja državnih (naših para) pokazala povodom, recimo, davanja sedam miliona premijerovom bratu zbilja bismo povjerovali u njenu želju da se državnim novcem raspolaže ekonomičnije”, kazala je Marković.

Prema njenim riječima, reakcija Zorice Kovačević predstavlja još jedan udar na dostojanstvo žena i majki u Crnoj Gori.

“Ne smijemo zaboraviti da je prije samo nekoliko dana Vlada pokušala da trudničko bolovanje makne sa “spiska za isplaćivanje”. S obzirom na to da se u Crnoj Gori bilježi drastičan pad nataliteta, zakon koji majkama sa troje i više djece garantuje penziju posmatramo kao podsticaj da se koliko toliko poboljša izuzetno loš položaj majke u našoj zajednici”, dodala je Marković.

Marković kaže da bi pisac Semjuel Beket vladajućoj partiiji pozavidio na likovima ministara jer je “neodoljiva sličnost koju oni pokazuju sa apsurdnim likovima”.

“Pa tako ministru za ljudska prava nije strašno kad umre beba u porodilištu, dok ministarka rada i socijalnog staranja viskokoškolce šalje na polja Plantaža, a ženama poručuje, da čak i ako uspiju (što je jako teško) da steknu 25 godina staža i rode troje djece, to ipak neće biti dovoljno za penziju od nekih 300 eura”, zaključila je Marković.

Bonus video: