EPCG: Sveli smo na minimum trajanje prekida struje na Žabljaku

“Smatramo da je pritisak na EPCG neopravdan i predimenzioniran, jer projekat ugradnje brojila podrazumijeva prekide u napajanju u trajanju od nekoliko sati tokom jednog dana, koji su prethodno najavljeni,” navodi se u saopštenju EPCG
0 komentar(a)
Žabljak turisti, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak turisti, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.07.2015. 10:05h

S obzirom da na Žabljaku boravi veliki broj turista, EPCG je svela na minimum trajanje prekida u napajanju električnom energijom zbog ugradnje novih brojila, navodi se u saopštenju dan nakon što su turistički poslenici tražili da se, dok traje turistička sezona, odloži njihova ugradnju jer to škodi privredi grada.

Imajući u vidu značaj turističke privrede za opštinu Žabljak, EPCG tokom glavne ljetnje turističke sezone neće isključivati sa mreže hotele zbog ugradnje novih brojila.

Predstavnici EPCG će se u ponedeljak sastati sa nadležnima u Opštini Žabljak, gdje će detaljno biti razrađene pojedinosti oko nastavka projekta ugradnje brojila tokom sezone. “Smatramo da je pritisak na EPCG neopravdan i predimenzioniran, jer projekat ugradnje brojila podrazumijeva prekide u napajanju u trajanju od nekoliko sati tokom jednog dana, koji su prethodno najavljeni,” navodi se u saopštenju EPCG.

Iz EPCG-a smatraju da su ih uglavnom kritikuju potrošači kojima je registrovana neovlašćena potrošnja ili su opterećeni visokim dugovanjima. “EPCG se opredijelila za ugradnju novih brojila i tokom ljetnjih mjeseci jer je većina naših potrošača sa područja Žabljaka samo tokom tog perioda dostupna,” dodaje se u saopštenju.

EPCG napominje da projekat ugradnje novih brojila značajno doprinosi sigurnijem i pouzdanijem napajanju potrošača električnom energijom jer podrazumijeva i rekonstrukciju niskonaponske mreže.