Ivanoviću pojasnili da MANS treba odbiti

Što se tiče licence za TV 777, da mi je iz očiju ispala ne bih glasao za produženje, da nešto nije bilo po zakonu, kaže on
167 pregleda 28 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Boris Pejović
Darko Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2015. 07:59h

Član Savjeta Agencije za elektronske medije Darko Ivanović saopštio je juče da smatra da je ispravno postupio kada je podržao odluku da Televizija 777 nije kršila programske standarde.

Reagujući na tekst “I Skočko digao ruku za TV 777” objavljen juče u “Vijestima”, Ivanović je istakao da su mu članovi Savjeta i stručna služba Agencije pojasnili da su u pravu i da žalbu MANS-a o navodnom kršenju standarda treba odbiti.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Nijesam bio na javnoj raspravi niti sam bio član Savjeta kada je donesena odluka koja je oborena na sudu. Stručna sluzba Agencije i 'stari' članovi Savjeta su mi pojasnili ukratko čitav proces i glasao sam jer smatram da je Agencija ovog puta u pravu, jer Savjet nije odlučivao o programskim standardima, nego da li je TV 777 registrovana u skladu sa zakonom. Potvrdio sam odluku Savjeta koja je donesena prije mog dolaska, a koja je na Upravnom sudu oborena jer nije bilo adekvatne javne rasprave.

Zabrinjavajući je vaš odnos i izdvajanje mene u naslovu jer tendenciozno obilježavate mene kao nekakvog pomagača TV 777 iako nijesam učestvovao ni u jednom dijelu procesa. Tome dodajete navodni konflikt interesa povodom mog odabira, kao i 'žestoko protivljenje NVO sektora'. Činjenice su sasvim drugačije - protivljenje nije bilo sektorsko već onih NVO predstavnika čiji član nije prošao, konflikta interesa nema i čak je tužilaštvo na tu temu dalo svoje mišljenje, tj. odbilo bilo kakav proces. Provjerite.

Što se tiče licence za TV 777 da mi je iz očiju ispala ne bih glasao za njeno produženje niti dobijanje da nešto nije bilo po zakonu od kada sam član Savjeta. Može joj vlasnik i Bog otac biti. Ta odluka je donijeta ranije a ova o kojoj vi pričate je ispravljanje obarajuće presude Upravnog suda i koja se odnosila na organizaciju javne rasprave koja je sprovedena. Za nju sam glasao.

Ne shvatam tendenciju da mene stavljate u ovakav kontekst pogotovo u svjetlu netačnih i paušalnih informacija koje ste plasirali. Uostalom, rado sam se odazvao da dam izjavu misleći da ne treba da vam crtam istinu. Pošto se ova situacija ponavlja, molim vas objavite ovo reagovanje na tekst u vašoj cijenjenoj novini integralno. Za 'Vijesti' sam u najtežim situacijama uvijek imao podršku, koristeći i medij koji sam uređivao i lično svakog puta kada bi vas ovaj sistem napadao. Ovako, iz ne znam kog razloga na mene crtate metu pomagača i privjeska moćnika, čemu se protivi svaka moja ćelija. Uostalom se na tome zasniva sav moj profesionalni rad koji sam nebrojeno puta stavljao u službu vaše odbrane od istih tih moćnika sa koje god strane dolazili. To najbolje znaju urednik Jovović (Mihailo) i direktor Ivanović (Željko). Ukratko: Ne mećite me đe mi mjesto nije”.

Bonus video: