Podgorica: Krdo konja na magistrali

“Problem sa konjima na Zlatici traje više od godinu”
89 pregleda 9 komentar(a)
Zlatica, konji, Foto: Luka Zeković
Zlatica, konji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.07.2015. 15:42h

Na Zlatici, u blizini magistrale kod pasarele, kao i kampa policije, već duže vrijeme se nalazi krdo konja, koje često ometa saobraćaj.

“Problem postoji odavno, ali je noću pogotovo opasno za vozače, jer se dešava da često konji pretrčavaju magistralu i tako ugrožavaju saobraćaj”, kazao je Velibor Popović.

On je istakao da je sreća da do sada niko nije udario neku životinju.

“Problem sa konjima koji lutaju Zlaticom traje više od godinu. Oni koji vode ovaj grad, okreću glavu. Desetak konja luta po magistrali i predstavlja atrakciju za strane turiste”, kazao je Vladimir Bulatović.

Pojedini mještani Zlatice navode da su konji tamo čitave ove godine, a sada kada je suša nemaju šta ni da pasu, jer se trava od vrućina osušila.

“Jedan konj je povrijeđen ili je bolestan, jedva se vuče”, kazao je mještanin.

Konji se često mogu vidjeti i na ulicama Konika i Starog aerodroma.

Nevladina organizacija “Gren Home” početkom godine je inicirala akciju pravljenja azila za krupnu stoku, ali do sada nije napravljen taj smještaj.

Bilo je i predloga da se životinje sa Zlatice izmjeste na Žabljak Crnojevića, gdje je postojala kolonija divljih konja, koji su pobjegli poslije poplava od prije neku godinu i nalaze se u divljini.

Bonus video: