Žabljak: Ne ugrađivati brojila dok je turistička sezona

"Procjena je da je ovog trenutaka na Žabljaku 1.500 turista, veliki je broj i prolaznih, pa uskraćivanje snabdijevanjem strujom bi predstavljalo krah turističke privrede, ionako hendikepirane lošim bilansima protekle zime i cijelog niza ranijih turističkih sezona," navodi se u dopisu
3 komentar(a)
Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 24.07.2015. 11:40h

Upravni odbor Turističkog udruženja iz Žabljaka i Opštinski savjet za strateški razvoj turizma, u saopštenju dostavljenom u petak, jednoglasni su u zahtjevu da EPCG, dok traje turistička sezona, odloži kampanju montaže takozvanih pametnih brojila.

"Poslovanje u turizmu nemoguće je bez napajanja električnom energijom, jer u suprotnom gostu se ne može ponuditi ono što se podrazumijeva za normalan boravak, jednostavno ono što je platio. Struja je uslov i za očuvanje namirnica. Živimo u savremenom vremenu nezamislivom bez interneta, televizije, tople vode.... Procjena je da je ovog trenutaka na Žabljaku 1.500 turista, veliki je broj i prolaznih, pa uskraćivanje snabdijevanjem strujom bi predstavljalo krah turističke privrede, ionako hendikepirane lošim bilansima protekle zime i cijelog niza ranijih turističkih sezona. Treba kazati da od turizma živi 60 odsto Žabljačana," navodi se u dopisu.

Navodi se i to da su iz EPCG, za ponedjeljak i naredna tri dana, vršiti desetčasovna isključenja u dijelu grada u kome se pored ostalog nalazi pet hotela.

"Mi u potpunosti razumijemo da im je sada prilika da posao obave u objektima u kojim se boravi samo tokom ljeta. Ali i oni moraju da shvate nas, jer je turizam djelatnost od koje se ovdje živi. Nas hrabri okolnost da lokalna uprava podržava naše napore," navodi se u dopisu uz napomenu da će zaključci sa njihove sjednice biti dostavljeni svim relevantnim subjektima.

Bonus video: