Oni kojima je potrebno liječenje u inostranstvu mogu to da riješe zakonskim putem

Razlog ovog pojašnjenja su sve češći javni pozivi u medijima za prikupljanje sredstava za liječenje u inostranstvu
4 komentar(a)
Liječenje, bolnica, Foto: Arhiva Vijesti
Liječenje, bolnica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.07.2015. 19:09h

Javni pozivi u medijima za prikupljanje sredstava za liječenje u inostranstvu nisu pravi put za rješavanje zdravstvenih problema, poručili su iz Ministarstva zdravlja, navodeći da građani Crne Gore probleme mogu da riješe primjenom zakonom definisanih medicinskih procedura.

U saopštenju se podsjeća da svaki građanin, ukoliko postoji nesporna medicinska indikacija, kroz regularne stručne medicinske procedure, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Zakonom o zdravstvenom osiguranju, može da dobije neophodnu medicinsku uslugu u zdravstvenom sistemu Crne Gore ili van njega, po procedurama, koje su tim zakonima propisane.

„Razumijevajući u potpunosti potrebu porodica da u tako ozbiljnim i teškim situacijama traže mogućnost da pomognu oboljelom članu porodice, i ovom prilikom ih podsjećamo da svoje zdravstvene probleme mogu da riješe primjenom zakonom definisanih medicinskih procedura“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, razlog ovog pojašnjenja su sve češći javni pozivi u medijima za prikupljanje sredstava za liječenje u inostranstvu.

„To nije pravi put za rješavanje njihovih zdravstvenih problema, već isključivo kroz redovne medicinske procedure, jer će im se na taj način, ukoliko postoje medicinske indikacije obezbijediti pravovremena i kvalitetna zdravstvena usluga“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: