Herceg Novi: Nesavjesni građani napravili havariju na kanalizacionoj stanici

Zbog hitne sanacije nastalih oštećenja potrošačima sa područja Igala, kao i potrošači koji se vodom snabdijevaju preko rezervoara Stanišića Dubrava, Kanli kula i Savina biće obustavljen dotok vode od ponoći do sjutra do 6 sati
166 pregleda 2 komentar(a)
plaža Žalo, Foto: Slavica Kosić
plaža Žalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.07.2015. 15:20h

Zbog nesavjesnih građana došlo je do havarije na glavnoj kanalizacionoj stanici Forte Mare. Oštećena su tri 26 to kilovoltna agregata "ubacivanjem čvrstih predmeta u sami kanalizacioni kolektor”, sopšteno je iz hercegnovskog Vodovoda.

Sadržaj kolektora izliva se na plažu Žalo gdje je danas bilo kupača. Nije poznato da li je neko upozorio na to kupače, iako je to vidljivo, a osjaćao se i smrad.

Iz Vodovoda godinama apeluju na građane da u kolektor ne bacaju čvrste predmete. Nevjerovatno je šta se sve može naći u kanalizaciji - od djelova namještaja, platičnih boca, odjeće, ćebadi, čak i dušeka.

Ti predmeti ne mogu proći kroz kanalizacioni sistem, već nesavjesni građani, neovlašćeno otvaraju šahtove i u njih bacaju "sve što im padne na pamet".

Prije nekoliko godina zamjena pumpi koštala je oko 10.000 eura.

Zbog hitne sanacije nastalih oštećenja potrošačima sa područja Igala, kao i potrošači koji se vodom snabdijevaju preko rezervoara Stanišića Dubrava, Kanli kula i Savina biće obustavljen dotok vode od ponoći do sjutra do 6 sati.

Dotrajala mreža, nepostojanje katastra uzrok je čestim problemima sa kanalizacionom infrastruktirom u hercegnovskoj opštini. Zato su česta pucanja cijevi u dijelovima grada u kojima je mreža građena prije pola vijeka.

Projektom za koji su sredstva obezbjeđena kreditom njemačke KfW banke u toku je izgradnja kanalizacionog kolektora od Bijele do glavne stanice Forte Mare.

Bonus video: