Herceg Novi: Vatra prijetila da zahvati i seoske kuće

Nije bilo opasnosti po ljude i njihovu imovinu, kazao je komadir Vatrogasne jedinice, koji sumnja da je požar izazvao neko ko je palio otpad na otvorenom, što je zabranjeno u ovom periodu godine
194 pregleda 0 komentar(a)
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.07.2015. 14:18h

U romskom naselju Šištet u Igalu jutros oko 2 sata izbio je požar, koji je ugašen brzom intervencijom vatrogasaca.

Nije bilo opasnosti po ljude i njihovu imovinu, kazao je komadir Vatrogasne jedinice Vidak Vuković, koji sumnja da je požar izazvao neko ko je palio otpad na otvorenom, što je zabranjeno u ovom periodu godine.

Zbog paljenja otpada na Ublima, u zaleđu Herceg Novog, vatra se proširila na visoko rastinje i prijetila je da zahvati i seoske kuće.

Vatrogasci su uz pomoć mještana uspjeli da ugase i ovaj požar.

Novski vatrogasci su nedavnon pomagali i kolegama u gašenju požara u okolini Trebinja u Republici Srpskoj.

Vuković je kazao da su pred ljetnju sezonu uradili sve preventivne mjere, a da sada raspolažu sa četiri kaminona cistjerne i 23 opertativca.

U Savini - park šumi u gradu - angažovana su tri čuvara, a jedan u Borićima u zaleđu grada.

U posljednja dva dana i vatrogasci iz Krtola imali su tri intervencije na poluostrvu Luštica u dijelu hercegnovske opštine. Ugasili su dva požara na ulazu u Rose (Gornji Klinci) i požar prema Žanjicama.

Predstavnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz tog mjesta danas je primio predsjednik Opštine Dragan Janković i dogovorio da će ih Opština Herceg Novi pomoći sa 6.000 eura za gorivo.

Pod budnim okom dobrovoljaca iz Krtola je cijeli teren Luštice, koji svakodnevno obilaze. U osmatranju im pomažu mještani, a u pojavi požara svi brzo reaguju.

Vatrogasci iz Krtola imaju i jedinicu koja može da reaguje u slučaju požara na moru. Od sopstvenih sredstava kupili su veliki gumeni čamac koji može da primi četvoročlanu posadu i veliku motornu pumpu koja crpi morsku vodu kojom gasi plovila.

Bonus video: