KCCG: Nije bilo prigovora na novu odluku o parkiranju

“Pacijenti koji se ubrajaju u kategoriju bolesnika kojima je otežano da priđu imaju, kako to Zakon za zdrastvene ustanove propisuje, vidno obilježena mjesta za parkiranje”, zaključila je Bubanja
65 pregleda 2 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 23.07.2015. 11:20h

Zaštitnik prava pacijenata nije dobio nijednu žalbu na novi sistem ulaska i izlaska vozila iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

U KCCG od srijede se primjenjuje novi sistem ulaska i izlaska vozila, koji podrazumijeva da se u krug te zdravstvene ustanove automobilom može ući samo u izuzetnim slučajevima

“Nijedan prigovor do sada nije stigao", kazala je agenciji MINA Zaštitnik prava pacijenata u KCCG, Grana Bubanja.

Prema njenim riječima, u odluci je sve precizno objašnjeno, za koje kategorije vozila i u kojim slučajevima se može ući u krug KCCG.

“Mi smo sve precizirali i ne bi trebalo da bude prigovora, a ako pristigne neki koji ide u tom pravcu, ja ću uvijek nastojati da svaki pacijent dobije uslugu", poručila je Bubanja.

Ona je podsjetila da je propuštanje vozila dozvoljeno za sve pacijente kojima je to potrebno.

“To su onkološki pacijenti, nepokretni i oni koji koriste ortopedska pomagala”, precizirala je Bubanja.

Ona je kazala da je u krugu te zdrastvene ustanove obezbijeđeno pet odsto parking mjesta za takve bolesnike.

“Pacijenti koji se ubrajaju u kategoriju bolesnika kojima je otežano da priđu imaju, kako to Zakon za zdrastvene ustanove propisuje, vidno obilježena mjesta za parkiranje”, zaključila je Bubanja.

Iz Sindikata kažu da je novo pravilo izazvalo u srijedu haos ispred KCCG, da ne odgovara ni zaposlenima ni pacijentima.

"Kao zdravstveni radnik mogu da kažem da je država, odnosno institucija u kojoj radimo, u obavezi da obezbijedi parking mjesto, koje je čak svuda u svijetu i obilježeno tako da je svaki zaposleni uvažen i ispoštovan do maksimuma i tačno zna koje je njegovo parking mjesto", kazala je predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

Prema njenim riječima, sada više nema ni toga, nego je samo za dio zaposlenih obezbijeđen parking.

"Baš me zanima šta su kriterijumi na osnovu kojih je odlučeno ko će se i gdje parkirati", kazala je Krivokapić radiju Antena M, ocjenjujući da je nova odluka ishitrena i da je treba preispitati.

"A kao građanin pitam se da li ja zaista treba sve da plaćam? I da odem kod doktora i da nađam parking mjesto i da mi nije dozvoljen ulaz nego da ako vodim dijete ili stariju osobu da treba da razmišljam kako i na koji način da je uvedem u KCCG", rekla je Krivokapić.

Kako je kazala, u Sindikatu će sačekati da vide da li će menadžment shvatiti da je pogriješio i izmijeniti odluku.

Bonus video: