EPCG: Prekide u napajanju sveli na minimum, nejasna nam je izjava Taušanovića

Iz EPCG su naglasili da imajući u vidu značaj turističke privrede za opštinu Žabljak, tokom glavne ljetnje turističke sezone neće isključivati sa mreže hotele zbog ugradnje novih brojila
55 pregleda 2 komentar(a)
EPCG, Elektroprivreda CG, Foto: Ivan Petrušić
EPCG, Elektroprivreda CG, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.07.2015. 08:33h

Elektroprivreda Crne Gore je, imajući u vidu veliko interesovanje turista za ovaj dio Crne Gore, svela na minimum trajanje prekida u napajanju zbog ugradnje novih brojila, saopšteno je iz EPCG.

Iz ove kompanije su kazali reagujući na tekst Žabljak: Građani revoltirani zbog isključenja struje objavljenom juče na portalu "Vijesti"

"Od početka sedmice isključivano je u prosjeku oko 80 potrošača , i takva dinamika je planirana do petka 24.07. Nije bilo niti su planirana isključenja hotela, osim jednog ugostiteljskog objekta u trajanju od nekoliko sati, stoga nam nije jasna izjava predsjednika Udruženja hotelijera Živka Taušanovića da je "turističkoj privredi, ovakav potez EPCG nanio velike probleme", rekli su iz EPCG.

Naglasili su da imajući u vidu značaj turističke privrede za opštinu Žabljak, tokom glavne ljetnje turističke sezone neće isključivati sa mreže hotele zbog ugradnje novih brojila.

"Smatramo da je pritisak na EPCG neopravdan i predimenzioniran , jer projekat ugradnje brojila podrazumijeva prekide u napajanju u trajanju od nekoliko sati tokom jednog dana , koji su prethodno najavljeni. Naglašavamo, da kritiku EPCG zbog ugradnje brojila na Žabljaku, predvode potrošači kojima je registrovana neovlašćena potrošnja , ili su opterećeni visokim dugovanjima", dodali su iz EPCG.

Iz kompanije navode i da su se opredijelili za ugradnju novih brojila i tokom ljetnjih mjeseci, jer je, kako ističu, većina njihovih potrošača sa područja Žabljaka samo tokom tog perioda dostupna, što je, kako tvrde, neophodan preduslov za realizaciju ugradnje brojila u individualnim objektima.

"Projekat ugradnje novih brojila značajno doprinosi sigurnijem i pouzdanijem napajanju potrošača električnom energijom jer podrazumijeva i rekonstrukciju niskonaponske mreže, što potvrđuju ostvareni benefiti kako za EPCG , tako i za preko 170 hiljada potrošača , kojima su nova brojila ugrađena tokom prve faze projekt", zakljućili su iz EPCG.

Bonus video: