Žabljak: Građani revoltirani zbog isključenja struje

Predsjednik Udruženja hotelijera Živko Taušanović, juče je kazao da je turističkoj privredi, ovakav potez EPCG nanio velike probleme
1 komentar(a)
struja, Foto: Shutterstock
struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.07.2015. 13:10h

Kampanja ugradnje takozvanih pametnih brojila krenula je u sred turističke sezone na Žabljaku a višesatna isključenja struje potrošačima izazvala su revolt i reakcije građana a ponajviše turističke privrede.

Predsjednik Udruženja hotelijera Živko Taušanović, juče je kazao da je turističkoj privredi, ovakav potez EPCG nanio velike probleme.

"Pojedine ulice pa i gotovo cijela naselja, a nema dijela grada bez turističkih sadržaja, po deset sati ostaju bez struje. Ugroženi smo i to na više načina. Turistička sezona je i onako zakasnila a sad i ovaj problem. Mi u udruženju smo veoma razočarani. Zbog mdugotrajnog isključenja kvarre se namirnice. Gostima ne možemo ponuditi toplu vodu, internet i sve drugo, ako tako nešto postoji, što je skopčano sa napajanjem električnom energijom. Sad, kada se stvorila prilika da nešto zaradimo oni su krenuli sa radovima. Trebali su razmisliti u kom periodu da obave taj posao. Svakako ne sad", kaže Taušanović i dodaje da je u cilju rješavanja problema imao razgovor sa predsjednikom Opštine Veselinom Vukićevićem.

"Dogovorili smo se da paralelno nađemo način da se ovakva situacija promijeni. Pomoć smo tražili od Ministarstva turizma i NTO. Nastojimo da stupimo u kontakt sa nadležnim u elektroprivredi. Izvodljivo je da se taj posao nastavi kad prođe sezona. Nije kasno da to rade tokom jeseni. Najbolje je da se problem riješi mirnim putem. Članovi udruženja razmišljaju da u sred sezone zatvore svoje objekta a to bi dovelo do teških posledica", kaže Taušanović.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević kaže da je poslao zvaničan dopis i imao telefonski kontakt sa odgovornim u tom sektoru EPCG.

"Dogovorili smo se da se u četvrtak ponovo čujemo telefonima. Utisak je da su shvatili ozbiljnost situacije i da imaju volju da se problem riješi obostrano što bezbolnije. Objasnili su mi svoje razloge, dominantno taj da u ovom periodu na Žabljaku boravi veliki broj vlasnika objekata što je prilika da njihov rad na ugradnji novih elektronskih brojila bude efikasniji", kazao je Taušanović.

Bonus video: