Održan "Dan otvorenih vrata" CB Berane

Mnogobrojni građani su imali priliku da u neposrednom kontaktu sa policajcima dobiju odgovore na pitanja koja su ih interesovala, kao i da vide materijalno-tehnička sredstva, opremu i službena vozila koja koriste policijski službenici
180 pregleda 0 komentar(a)
Berane, policija, dan otvorenih vrata, Foto: Tufik Softić
Berane, policija, dan otvorenih vrata, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 21.09.2018. 12:44h

Pod sloganom “Služiti, štititi, sve u službi građana”, u susret Danu policije, danas je ispred Centra bezbjednosti Berane, održan “Dan otvorenih vrata”.

Komandir Stanice policije u Centru bezbjednosti Berane, Marijan Račić, kazao je da je iznenađen dobrim odzivom građana i da se nada da će taj broj iz godine u godinu biti veći.

“Održali smo sastanak sa direktorima svih osnovnih škola gdje smo ih upoznali sa ovom akcijom. Prijatno sam iznenađen što su se svi oni odazvali. Interesovanje su pokazali i učenici srednjih škola, a svima njima su najzanimljivija bila nova vozila interventne jedinice, kao i saobraćajne policije”, dodao je Račić.

On je naglasio da je cilj akcije “Dan otvorenih vrata” da školsku populaciju, posebno učenike završnih razvršnih razreda osnovnih i srednjih škola, upoznaju sa nadležnostima policije, mjerama i radnjama koje preduzimaju kako bi se što bolje upoznali sa radom ove službe.

“Građanima smo pokazali opremu kojom raspolažemo i način na koji obavljamo svakodnevne aktivnosti. Naše starješine i policajci su im predstavili opremu koju posjedujemo i pojasnili eventualne nejasnoće”, rekao je Račić.

Mnogobrojni građani su imali priliku da u neposrednom kontaktu sa policajcima dobiju odgovore na pitanja koja su ih interesovala, kao i da vide materijalno-tehnička sredstva, opremu i službena vozila koja koriste policijski službenici.

Pripadnici službe bezbjednosti saobraćaja, interventne jedinice – javnog reda i mira, koji su sprovodili ovu akciju, predstavili su i vozilo Granične policije, koja je na taj način dala svoj doprinos Danu otvorenih vrata.

Bonus video: