NIJESU PRIMILI 18 ZARADA

Kolašin: Jeknić apelovao da se što prije riješi problem zaposlenih u Centru za kulturu

Zaposleni u toj ustanovi nijesu primili već 18 zarada, skoro 40 dana su u štrajku, a od ponedjeljka dio njih, zajedno sa radnicima Opštine i službe zaštite i spasavanja štrajkuje glađu.
306 pregleda 2 komentar(a)
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Centar za kulturu Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 21.07.2015. 15:50h

Direktor Centra za kulturu Branislav Jeknić apelovao je na sve nadležne institucije da, kako je kazao, što prije riješe problem neisplaćenih zarada kako bi se život i rad zaposlenih u Centru za kulturu, a i čitavoj lokalnoj zajednici što prije normalizovao.“

Zaposleni u toj ustanovi nijesu primili već 18 zarada, skoro 40 dana su u štrajku, a od ponedjeljka dio njih, zajedno sa radnicima Opštine i službe zaštite i spasavanja štrajkuje glađu.

„Kao direktor sa žaljenjem mogu da konstatujem da svi napori preduzeti u prethodnom periodu za rešavanje problema oko isplate zarada radnika Centra za kulturu i prevazilaženje ove teške situacije nijesu dali rezultate. Štrajk radnika Centra za kulturu za ostvarivanje osnovnih prava iz radnog odnosa, prava na isplatu zarada koje kasne 18 mjeseci, je u potpunosti legitiman i imate moju apsolutnu podršku i razumijevanje za ostvarivanje vaših zakonom garantovanih prava", rekao je Jeknić.

On je izrazio nadu da će do ispunjenja zahtjeva štrajkača doći u što kraćem roku, da, kako kaže ne bi došlo do narušavanja zdravstvenog stanja radnika.

“Žalosno je i tužno da se Kolašin našao u ovakvoj situaciji, blokiranim računima, višemilionskim dugovima, štrajku radnika kojima je ugrožena egzistencija, bez bilo kakve naznake o tome kada i kako će problem biti riješen“,  zaključio je direktor kolašinskog Centra za kulturu.

Preporučujemo za Vas