Lovci iz Malesije najavili proteste: Izigrao nas je ministar Ivanović

Potpredsjednik LD “Malesija” Safet Frljučkaj kazao je “Vijestima” da će tražiti i raspuštanje Skupštine GO Tuzi i odlazak iz državnog parlamenta političkih predstavnika iz Malesije
61 pregleda 12 komentar(a)
Lovci, Malesija, Foto: Luka Zeković
Lovci, Malesija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.07.2015. 06:11h

Članovi lovačkog društva „Malesija” protestovaće 31. jula ispred gradske opštine Tuzi i 17. avgusta ispred Američke ambasade, jer nijesu dobili lovnu teritoriju.

Potpredsjednik LD “Malesija” Safet Frljučkaj kazao je “Vijestima” da će tražiti i raspuštanje Skupštine GO Tuzi i odlazak iz državnog parlamenta političkih predstavnika iz Malesije.

Frljučkaj je istakao da ih je, uprkos obećanjima da će dobiti svoj savez i teritoriju za lov, izigrao ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

“Ivanoviću smo vjerovali na riječ...Ne dozvoljavamo lov dok se naši zahtjevi ne riješe”, kazao je Frljučkaj.

Lovci nijesu učestvovali na posljednjem raspisanom konkursu Ministarstva poljoprivrede za lovište nad kojim bi gazdovali.

Oni su očekivali da će im novim konkursom, koji je Ministarstvo raspisalo, biti dodijeljeno preko 25.000 hektara površine, kolika je ukupna teritorija Malesije, ali im je ponuđeno samo 13.043 hektara, kao i na prvom konkursu. Konkurs je bio raspisan do 20. juna.

Lovci su zbog pomenuttog problema protestovali u februaru ispred zgrade Gradske opštine Tuzi.

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja ranije je saopšteno da Lovačko društvo (LD) “Malesija” nije dobilo teritoriju jer se nijesu prijavili na konkurs za lovište “Podgorica 3” (Tuzi).

Bonus video: