NOVOSEL I FRANCA PRESJEKLI VRPCU

Tivat više nije jedini grad u svijetu sa međunarodnim aerodromom, a bez autobuske

Otvaranju AS Tivat danas je prisustvovao i crnogorski prmijer Milo Đukanović u društvu ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, te lokalni odbornici, direktori lokalnih preduzeća i ustanova i aktivisti DPS i SDP
93 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2019. 09:57h

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i vlasnik kompanije "Franca" iz Bijelog Polja Hilmija Franca, presjekli su danas vrpcu na novoizgrađenoj Autobuskoj stanici Tivat (AS), čime je taj grad zvanično prestao da bude jedini u svijetu koji ima međunarodni aerodrom, a nema autobusku stanicu.

Za gradnju stanice uloženo je 3,3 miliona eura kroz privatno-javno partnerstvo Opštine i "Mesoprometa".

Otvaranju AS Tivat danas je prisustvovao i crnogorski prmijer Milo Đukanović u društvu ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, te lokalni odbornici, direktori lokalnih preduzeća i ustanova i aktivisti DPS i SDP.

Oni su Đukanovića, iako ih je "ostavio" da ga 40 minuta čekaju na nesnosnoj žezi jer se zadržao u razovoru sa stranim investitorima iz Porto Montenegra, Luštice Development i Qatari Diara, pozdravili su aplauzom.

AS Tivat na Kavi ima preko 1.000 kvadrata površine zatvorenog poslovnog prostora, osam perona za autobuse površine 828 kvadrata i parking za automobile zaposlenih od 78 kvadrata.

U drugom dijelu istog objekta, prije oko mjesec dana, kompanija "Franca" je otvorila veliki supermarket.

"U ova dva objekta otvoreno je oko 60 novih radnih mjesta, a u drugoj fazi projekta, kada za godinu dana izgradimo i hotel ranga 4 zvjezdice kapaciteta 38 soba i apartmana, biće otvoreno još 40 novih radnih mjesta", obećao je Hilmija Franca, kojoj je drugoj firmi, pljevaljskoj "Prehrani", Opština Tivat novoizgrađenu AS iznajmila na period od godinu dana.

"Dugo se čekalo da napokon putnicima i gostima koji dolaze u naš grad, ovako velelepan i funkcionalan objekat predamo na upotrebu. Za smao šest mjeseci relaizovana je prva faza ugovora Opštine i "Mesoprometa", a druga u kojoj će se graditi hotel na susjednoj parceli biće realiozvana za godnu dana", kazao je gradonačelnik Novosel iskazujući iznenađenje "nivoom profesionalnosti i preduzimljivosti" kompanije u vlasništvu člana Predsjedništva DPS Hilmije France.

"Siguran sam da će ambijent koji smo napravili u Tivtu stimulisati "Mesopromet“ da nastavi sa ulaganjima u naš grad što je već i nagoviještenmo kroz kupovinu novih lokacija. Velike strane kompanije već su prisutne u Tivtu, što nam daje za pravo da kažemo da smo poželjna investiciona destinacija", podvukao je Novosel.

Galerija