Beba Popović u užem izboru za još pola miliona eura

Svrha projekta je da se poveća zaposlenost osoba sa invaliditetom, Roma i Egipćana
60 pregleda 31 komentar(a)
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Vladimir Beba Popović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.07.2015. 05:19h

Kompanija “HD Evropska konsalting grupa” je sa Institutom za javnu politiku na čijem je čelu kontroverzni biznismen Vladimir Beba Popović ušla u uži izbor na tenderu Evropske unije za dobijanje projekta

“Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) i Centara za socijalni rad “, vrijednog 513.000 eura.

Iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori su kazali da se projekat finansira putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), konkretno kroz komponentu četiri u okviru programa za razvoj ljudskih resursa (IPA 2012-2013), te da su “nadležni organi Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Ministarstvo finansija”.

Na sajtu Ministarstva finansija se navodi da se radi o projektu čija je svrha da se poveća zaposlenost i poboljša pristup tržištu rada za osobe sa invaliditetom, Rome i Egipćane.

Institut za javnu politiku će biti i lider projekta koji promoviše ženska prava, uprkos tome što je čelnika Instituta, Bebu Popovića, izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović ranije optužila da je kreator kampanje protiv nje.

Za “promociju ženskih prava, uloge žene u društvu i na pozicijama gdje se donose odluke”,odnosno projekat “Ženska vlada Zapadnog Balkana”, Popović i partneri iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine dobili su od Evropske unije 127.500 eura.

Riječ je o projektu koji je u proteklih desetak godina sprovođen nekoliko puta u Crnoj Gori i Srbiji.

Ni iz Instituta za javnu politiku ni iz Ministarstva finansija “Vijestima” nijesu odgovorili na pitanja po kom kriterijumu je projekat “Saradnje ZZZCG i socijalnih centara” ušao u uži izbor.

Bonus video: