"The Montenegro Times" o ljepotama CG na engleskom jeziku

Prve godine, “Montenegro times” izlaziće do kraja avgusta, a ukoliko naiđe na zainteresovanost i narednih godina u periodu od pola godine
113 pregleda 10 komentar(a)
The Montenegro Times
The Montenegro Times
Ažurirano: 20.07.2015. 06:19h

Prvi broj nedjeljnika “Montenegro times”, koji predstavlja novi projekat ND “Vijesti”, izlazi danas. Štampaće se na engleskom jeziku, a distribuirati u 10.000 primjeraka besplatno na aerodromima, restoranima, hotelima...

Urednik “Montenegro timesa” Mark Tomas smatra da je novina na engleskom o ljepotama Crne Gore “sasvim prirodan korak koji prati porast interesa za Crnu Goru kao turističku destinaciju”.

U prvom broju nedjeljnika, kako kaže Tomas, biće obuhvaćen veći dio Crne Gore.

“Ovo je zemlja kontrasta i boja... Ako se koncentrišem samo na obalu, propuštam pola crnogorske ljepote. U prvom broju smo probali da pokrijemo što više, ali s obzirom na to da se radi o zemlji sa ovakvim ljepotama, ostatak će biti pokriven do kraja sezone”, kazao je on.

Prve godine, “Montenegro times” izlaziće do kraja avgusta, a ukoliko naiđe na zainteresovanost i narednih godina u periodu od pola godine.

“U ovim vremenima kada je turizam toliko važan za buduć́nost Crne Gore precizne informacije na jeziku koji mogu da razumiju gosti su od vitalnog značaja”, istakao je Tomas i dodao da novine neće uključivati politiku ili loše vijesti jer smatra da na odmoru niko ne želi da čita o tome.

Uspješan projekat Dubrovnika

Tomas je počasni britanski konzul u Dubrovniku i takođe uređuje već deset godina “DubrovnikTimes”.

“'Dubrovnik times' se pokazao kao veoma uspješan projekat. Mi distribuiramo oko 5.000 primjeraka svake nedjelje tokom ljetnje sezone na svim najznačajnijim turističkim mjestima u gradu”, objasnio je on.

Kako kaže, projekat je nastao iz ideje da se stvore novine koje bi zabavile goste Dubrovnika. “Kada pročitaju novine bolje su informisani i u stanju su da maksimalno iskoriste svoje vrijeme u gradu”, naglašava Tomas.

Bonus video: