Izvještaje nije dostavilo 27 državnih funkcionera

“Jedino su funkcioneri opština Andrijevica, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Pluţine, Pljevlja i gradska opština Golubovci, ispunili zakonsku obavezu i dostavili svoje imovno stanje"
5 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2015. 11:33h

U Crnoj Gori 27 državnih funkcionera do kraja prošle godine nije dostavilo izvještaje o prihodima i imovini, saopšteno je iz Komisije za sprječavanje konflikta interesa.

To su dva funkcionera koje bira predsjednik Crne Gore, šest koje bira ili imenuje Skupština Crne Gore, 18 koje bira, imenuje, postavlja ili daje saglasnost Vlada Crne Gore i jedan sudija.

Od lokalnih funkcionera, 112 nije ispoštovalo obaveze dostavljanja ukupnog imovnog stanja: iz Žabljaka, Rožaja i Šavnika (po jedan), Plava i Gradska opština Tuzi (po dva), Bijelog Polja i Bara (po tri), Mojkovca i Cetinja (po četiri), Kotora šest, Berana, Danilovgrada, Nikšića i Tivta (po sedam), Ulcinja devet, Podgorice deset i Herceg Novog 21.

“Jedino su funkcioneri opština Andrijevica, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Pluţine, Pljevlja i gradska opština Golubovci, ispunili zakonsku obavezu i dostavili svoje imovno stanje”, saopšteno je iz Komisije za sprječavnje konflikta interesa.

Komisija je donijela odluke da te osobe krše Zakon o sprječavanju sukoba interesa i pokrenula postupke kod organa za prekršaje protiv javnih funkcionera koji nijesu ispoštovali zakonsku obavezu.

“Protiv pojedinih javnih funkcionera nakon konačne odluke Komisije podnijet je Zahtjev organu vlasti za razrješenje, suspendovanje ili izricanje disciplinske mjere”, navode iz Komisije u Izvještaju o prošlogodišnjem radu.

U Crnoj Gori je krajem prtošle godine bilo više od četiri hiljade javnih funkcionera.

Bonus video: