Medigović: Želite Budvi bidone i žeđ

Opština Budva ima najkvalitetnije vodosnabdijevanje na Crnogorskom primorju
74 pregleda 9 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.07.2015. 15:24h

Rukovodstvo gradskog Vodovoda odbacilo je optužbe Građanskog pokreta URA, koji je prije tri dana organizovao protest ispred upravne zgrade ovog opštinskog preduzeća pozivajući građane da ne plaćaju račune za utrošenu vodu, ocjenjujući da Budva jedina ima uredno vodosnabdjevanje i da su u saradnji sa Opštinom učinili sve da cijene vode budu što niže.

„Nakon 'veličanstvenog' skupa od pet Budvana i desetak Nikšićana koji su glumili kanadere oko Upravne zgrade Vodovoda želeći da nam svojim performansom dočararaju 2005. godinu i upravo prikažu za šta se budvanski lider GP URA zalaže, želimo da informišemo našu javnost o nekim činjenicama koje se tiču našeg poslovanja. Predlagati povratak na stanje vodosnabdijevanja kakvo je bilo prije 10 godina je krajnje neozbiljno, a i koliku podršku imaju za takve retrogradne ideje najbolje je pokazao upravo ovaj 'veličanstveni' skup. Očigledno građanima Budve, a i ostalim opozicionim liderima, nije zelja, da uredno snabdijevanje, zamijene cisternama i bidonima što predlaže lider GP URA za Budvu”, naveo je u svom regovanju v.d. direktora Vodovoda Budva Milenko Medigović.

Medigović je kazao da “kvalitet pružanja usluga mora da prati i odgovarajuća cijena kako bismo mogli pokrivati troškove električne energije, goriva , održavanja .

“Napominjem da na našem sistemu od 60 km cjevovoda imamo 5 rezervoara i 32 pumpe koje su non-stop u radu i zato opština Budva ima najkvalitetnije vodosnabdijevanje na Crnogorskom primorju. Za razliku od nekih drugih primorskih opština koje imaju 5-10 pumpi u svom sistemu što za posledicu ima loše vodosnabdijevanje, ali zato imaju niske cijene jer imaju niske troškove odnosno ne ispunjavaju svoje osnovne obaveze prema svojim potrošačima.

Naša je Opština jedina na Crnogorskom primorju koja je izgradila postrojenje za preradu otpadnih voda i ovom uslugom pokrila 70 odsto teritorije, a nadam se sledeće sezone da ćemo pokriti i cijelu teritoriju, te usluge takođe opterećuju naše troškove tako da cijena koja je usvojena na poslednjoj sjednici Skupštine od 1,05 eura za vodu i 0,50 eura za usluge prečišćavanja otpadnih voda, bez PDV-a uz nadoknadu od 6,8 eura je cijena koja pokriva upravo naše troškove i omogućava nam da uredno obavljamo pružanje usluga prema našim potrošačima”, kazao je Medigović.

Bonus video: