Glavni grad za službena vozila daje skoro 25.000 eura

Na poziv Glavnog grada pristigle dvije ispravne ponude
0 komentar(a)
automobil, Foto: Shutterstock
automobil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.07.2015. 14:58h

Glavni grad izdvojiće blizu 25.000 eura za registraciju, tehnički pregled i osiguranja službenih vozila. Ugovor će najvjerovatnije potpisati sa društvima “Smokva” i “Lovćen osiguranje”, shodno pozivu od aprila mjeseca.

U otvorenom postupku javne nabavke zajedničku ponudu dostavila su, osim “Smokve” i “Lovćen osiguranja” i društva “Alliance” i “Sava Montenegro”.

Kako su obje zajedničke ponude bile ispravne, a firme ponudile istu cijenu od 24.453 eura i imale su isti broj ponuda, žrebanjem je odlučeno da je najpovoljnija ponuda “Smokve” i “Lovćen osiguranja”.

Glavni grad je pozivom tražio od ponuđača da dostave garanciju ponude na iznos od dva odsto koja treba da važi 63 dana, kako bi se, kako tvrde, zaštitili od neozbiljnih ponuda.

Zainteresovana društva bila su dužna da dostave rješenja Agencije za nadzor osiguranja o izdavanju dozvole za obavljanje poslova osiguranja i Uprave policije za obavljanje tehničkog pregleda svih motornih i priključnih vozila, kao dokaz da mogu obavljati poslove.

Glavni grad godišnje za održavanje i servisiranje vozila službi i organa izdvaja oko 50.000 eura. Odbornik Demokrata Vladimir Vujović smatra da su izdvajanja za kupovinu, održavanje i registraciju vozila nesrazmjerna mogućnostima budžeta Glavnog grada.

“Dovoljno je da podsjetim da je izdavanje za poljoprivredu oko 20.000 eura”, kazao je Vujović, dodavši da treba pare ulagati u poljoprivredu i turizam.

Bonus video: