Na Žabljaku nastavljena manifestacija "Dani planinskog cvijeća"

Trodnevnu postavku otvorila je sekretarka Opštinskog sekretarijata za društvene djelatnosti Slađana Knežević i izrazila očekivanje da će vrijedni eksponati privući pažnju mještana i turista, a kod autora otvoriti nove ideje i utiske iz višesturko privlačnog ambijenta
0 komentar(a)
Žabljak, izložba, Dani planinskog cvijeća, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, izložba, Dani planinskog cvijeća, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.07.2015. 14:25h

Izložbom nekoliko desetina slika članova „Slikarskog uranka“ iz Podgorice, danas je u holu Centra za kulturu na Žabljaku, nastavljena manifestacija „Dani planinskog cvijeća“.

Trodnevnu postavku otvorila je sekretarka Opštinskog sekretarijata za društvene djelatnosti Slađana Knežević i izrazila očekivanje da će vrijedni eksponati privući pažnju mještana i turista, a kod autora otvoriti nove ideje i utiske iz višesturko privlačnog ambijenta.

Ona se zahvalila Vesni Oborini i Koviljki Raonić čija je ideja bila organizovanje ovakve izložbe.

"Slikarski uranak" je multidisciplinarno udruženje umjetnika, književnika, naučnih radnika, publicista koje okuplja preko 400 članova iz svih krajeva svijeta. Nama je čast da takvo Udruženje dočekamo u našem gradu, baš u godini kada obilježavamo 25 godina popularne turističko promotivne, kulturne i sportske manifestacije „Dani planinskog cvijeća" kazala je Knežević.

Predsjednik „Slikarskog uranka“ Bato Brajović kaže da se sa kolegama obradovao zbog susreta sa Žabljakom uz očekivanje da se otvara put za buduću saradnju.

"Žabljak pamtimo po brojnim slikarskim kolonijama organizovanim u nekim vremenima od nekih preduzeća i NP „Durmitor“. Nadam se da je ovo novi početak slikarskih kolonija likovnih stvaralaca na Žabljaku. Cilj je prosperitet svake vrste pa i u oblasti umjetnosti", kazao je predsjednik „Slikarskog uranka“ Bato Brajović.

Bonus video: