Na Žabljaku održan Donatorski bazar

Cijeli prihod namijenjen je za nabavku opreme za vatrogasnu službu Opštine Žabljak
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2015. 13:37h

Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO i Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Opštinom Žabljak, u saradnji sa NP “Durmitor”, organizovali su danas na obali Crnog jezera prvi Donatorski bazar prehrambenih proizvoda renomiranih proizvođača prehrambenih proizvoda koji posjeduju znak “Dobro iz Crne Gore”, koji su za ovu priliko donirali svoje proizvode.

Cijeli prihod namijenjen je za nabavku opreme za vatrogasnu službu Opštine Žabljak.

Otvarajaući bazar, predsjednik Opštine Veselin Vukićević, rekao je da će prikupljena sredstva puno značiti službi koja se od svog osnivanja suočava sa problemima neadekvatnih uslova za realizaciju aktivnosti posebno u pogledu standardizovane vatrogasne opreme.

"Sa budžetom od svega 1,5 miliona eura Opština do sada nije bila u mogućnosti da nabavi ovu vrijednu opremu koja je vatrogascima često potrebna a zbog čijeg nedostatka nerijetko rizikuju svoje živote u brojnim intervencijama i akcijama spašavanja", kazao je Vukićević.

Prtisutne je pozdravila i predstavnica privredne komore Crne Gore Tanja Radusinović a ispred Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO Valentina Radulović Šćepanović.

"Ovo je ne samo humanitarna već i društveno odgovorna akcija pa prija ovako veliko interesovanje. Ono što je u mentalitetu crnogorskog naroda ali i temeljno načelo NATO jeste solidarnost, što je, čini mi se, danas potvrđeno. Zajedničke vrijednosti, bezbjednost i sugurnost građana i stabilan ambijent potvrđuje se na ovom bazaru, nadam se prvoj u nizu akcija koje će se organizovati u interesu građana Crne Gore", kazala je Valentina Radulović Šćepanović.

Bazar je naišao na veliko interesovanje građana i turista a svoj doprinos dao je i nastup KUD “Radoje Dakić Brko” iz Žabljaka.

Galerija

Bonus video: