ZVANIČNO OTVARANJE NAREDNE NEDJELJE

Tivat: Autobuska stanica kasni u odnosu na gradonačelnikovo obećanje

To je „Vijestima“ danas nezvanično potvrđeno u Opštini Tivat koja je moderan objeka izgradila u javno-privatnom partnertsvu sa kompanijom „Franca“ iz Bijelog Polja
69 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2019. 10:58h

Ključni objekat lokalne saobraćajne infrastrukture na koji Tivat čeka duže od 30 godina – nova autobuska stanica izgrađena na Kavi, biće zvanično otvorena naredne nedjelje.

To je „Vijestima“ danas nezvanično potvrđeno u Opštini Tivat koja je moderan objeka izgradila u javno-privatnom partnertsvu sa kompanijom „Franca“ iz Bijelog Polja.

Zbog nespremnosti administracije gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) da Opština na upravljanje preuzme novosagrađenu autobusku stanicu , lokalna uprava je sa „Francinom“ kćerkom-kompanijom, firmom „Prehrana“ iz Pljevalja, prvog jula potpisala ugovor po kome će objektom AS Tivat „Prehrana“ gazdovati u narednih godinu dana. Opštini će zauzvrat, ta firma plaćati mjesečnu zakupninu od oko 7.275 eura plus PDV. 

Nova stanica Tivat ima osam perona za autobuse ukupne površine 828 kvadrata, površina unutrašnjeg dijela zgrade je 1.002 kvadrata, a parking za automobile zaposlenih ima 78 kvadrata. U drugom dijelu tog objekta koji zvanično još nije dobio upotrebnu dozvolu, kompanija „Franca“ je još prije skoro mjesec dana već otvorila veliki supermarket, a „Prehrana“ tek treba da namještajem i ostalim neophodnim sredstvima opremi biletarnice, čekaonice i ostale djelove zgrade namijenjene prihvatu i otpremi autobusa i njihovih putnika.

Gradonačelnik Novosel i vlasnik kompanije „Franca“ Hilmija Franca prilikom obilaska gradlišta 27.maja, obećali su da će objekat biti završen i stavljen u funkciju do ugovorenog roka drugog jula, što se međutim, ni do danas nije desilo. Radnici na gradilištu danas su završavali posljednje detalje na dijelu zgrade koji obuhvata autobuska stanica, dok je dio objekta u kojem funkcioniše „Francin“ supermarket već poodavno završen.

Predstoji još prilično posla na sređivanju okolnog terena koji je daleko od stanja kakvo nalaže okolina objekta vrijednog skoro 2,5 miliona eura koji će ubuduće biti i jedna od turističkih recepcija Tivatske rivijere.

U međuvremenu, Turistička organizacija Tivat, danas je u još nefunkcionalnom objektu autobuske stanice, otvorila svoj turističko-informativni punkt na kome će putnicima ubuduće biti dostupne sve informacije i propagandi materijal o ugostiteljsko-turističkoj ponudi najmanje bokeljske opštine.

Galerija