Societe generale donirala KCCG ultrazvučni aparat sa sondom za novorođenčad

„Societe generala je kao jedan od društveno odgovornih prioriteta, odredila podršku stvaranju boljih uslova liječenja i boravka u zdravstvenim institucijama“, kaže se u saopštenju KCCG
216 pregleda 0 komentar(a)
Ultrazvučni aparat sa sondom za novorođenčad, Foto: KCCG
Ultrazvučni aparat sa sondom za novorođenčad, Foto: KCCG
Ažurirano: 20.09.2018. 12:34h

Societe Generale banka donirala je Kliničkom centru (KCCG), odnosno Centru za neonatologiju, portabilni ultrazvučni aparat sa sondom za novorođenčad vrijedan više od 18 hiljada eura.

Iz KCCG je saopšteno da će uz pomoć tog najsavremenijeg aparata, najmlađi građani dobiti još bolju dijagnostiku i brzu i adekvatnu terapiju i njegu u toj zdravstvenoj ustanovi.

„Societe generala je kao jedan od društveno odgovornih prioriteta, odredila podršku stvaranju boljih uslova liječenja i boravka u zdravstvenim institucijama“, kaže se u saopštenju KCCG.

Iz KCCG su podsjetili da je prije donacije aparata Centru za neonatologiju, Societe generale uručila donaciju Odjeljenju za fizijatriju.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Ivan Đukić, zahvalio se na vrijednoj donaciji.

On je kazao da je donacijom banka pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja ima razumijevanja, volje i želje da podrži zdravstveni sistem.

„Ovo nije prva donacija Societe Generale banke Montenegro našoj ustanovi i zdravstvu uopšte. Posebno nas raduje što je banka podržala Centar za neonatologiju jer se u ovoj organizacionoj jedinici liječe najugroženiji mališani iz cijele Crne Gore“, rekao je Đukić.

Novom donacijom, kako je saopšteno, omogućiće se lakša dijagnostika i praćenje efekta terapijskih procedura što će značajno unaprijediti rad ljekara u Centru za neonatologiju.

Načelnica Centra za neonatologiju Lidija Banjac, takođe se zahvalila na donaciji.

„Societe Generale banka poklonila je Centru za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCCG, savremeni ultrazvučni aparat marke Simens. Aparat ima dvije sonde, konveksnu i ravnu, i namijenjen je za pregled endokranijuma, abdomena, mekih tkiva, kukova i muskulo-skeletnog sistema » kazala je Banjac.

Prema njenim riječima, donirani ultrazvučni aparat pomoći će neonatolozima Centra za neonatologiju u svakodnevnom radu, a širok spektar njegovih mogućnosti će olakšati dijagnostiku i praćenje efekta terapijskih procedura.

„Centar za neonatologiju je jedini neonatalni centar tercijarnog nivoa u Crnoj Gori. U Centru se na godišnjem nivou hospitalizuje od 650 do 800 ugrožene, preterminske i terminske novorođenčadi, koja zahtjevaju intenzivnu njegu i terapiju”, navela je Banjac.

U Centru se, kako je dodala, takođe obavlja preoperativna priprema i postoperativni tretman novorođenčadi koja zahtjevaju hirurški tretman.

Societe generale je i prethodnih godina donirala značajna sredstva za unaprjeđenje zdravstvene zaštite i uslova liječenja u zdravstvenim centrima.

„I to ne samo KCCG, već i domovima zdravlja u Kolašinu, Rožajama, Danilovgradu, Cetinju i Tivtu, kao i Opštim bolnicama u Beranama, Kotoru, Cetinju i Nikšiću“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: