Vodovod Podgorica: Ne ugrađujte vodomjere, manipulante ćemo prijaviti

U Glavnom gradu ima oko 1.800 zajedničkih vodomjera, preko kojih se utrošena voda obračunava za više od 20.000 potrošača
391 pregleda 7 komentar(a)
Vodomjer, Vodovod, Foto: Vesko Belojević
Vodomjer, Vodovod, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.07.2015. 15:11h

Iz “Vodovoda i kanalizacije” danas je upozoreno da u ime tog preduzeća pojedinci nude građanima ugradnju vodomjera u stanovima, iako nemaju sklopljene ugovore za taj posao.

“Koriste se neistinama da imaju sklopljen ugovor sa nama. Obavještavamo potrošače da sada radimo samo anketiranje i da nuđenje bilo kakve ugradnje vodomjera je gruba manipulacija”, saopšteno je iz tog preduzeća.

Istakli su da će zbog toga protiv lica pokrenuti pravne radnje kod nadzornih službi.

“Trenutno je u toku akcija anketiranja stanovnika Glavnog grada za ugradnju internih vodomjera u stambenim jedinicama koju sprovode naše nadležne službe”, objasnili su iz “Vodovoda”.

Napomenuli su da će u narednom periodu vodomjere ugrađivati isključivo radnici tog preduzeća uz sklapanje korisničkog ugovora u objektima kolektivnog stanovanja, o čemu će građani biti blagovremeno informisani.

Nedavno su iz “Vodovoda” saopštili da anketiraju potrošače da li su spremni da ugrađuju interne vodomjere, za čiju registraciju će morati da izdvoje 48,50 eura.

Iz tog preduzeća odgovorili su “Vijestima” da će troškove ugradnje novih vodomjera potrošačima koji nemaju dug ili propišu protokol o izmirenju snositi “Vodovod”, ali i da stanari imaju obaveze.

“Podnosilac zahtjeva je u obavezi da pripremi sve gradjevinske radove (u smislu štemanja zida, skidanje keramičkih pločica, malterisanje i ostale radove) i u vlastitoj režiji sve vodovodne instalacije sprovede do mjesta gdje će se ugradjivati interni vodomjer, te izvede sve osim ugradnje samog vodomjera”, istakli su iz “Vodovoda”.

Za registraciju internog vodomjera potrošač treba da preda zahtjev sa fotokopijom lične karte i posjedovnim listom.

Iz “Vodovoda” odgovorili su da u Glavnom gradu ima oko 1.800 zajedničkih vodomjera, preko kojih se utrošena voda obračunava za više od 20.000 potrošača.

Bonus video: