Nema kupaca za džip i "krajsler"

Glavni grad je nudio “rendž rover” za 39.100 eura, a “krajsler” proizveden prije deset godina za oko 9.000 eura
346 pregleda 17 komentar(a)
džip, Glavni9 grad, Foto: Zoran Đurić
džip, Glavni9 grad, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.07.2015. 14:05h

Glavni grad još uvijek je vlasnik skupocjenih vozila “rendž rover” i “krajsler” 300 C, iako je prije nekoliko mjeseci najavljeno da će od njihove prodaje novac biti iskorišćen za projekte za koje nedostaje.

Na javni poziv za prikupljanje ponuda za vozila, održan u maju, nije bilo zainteresovanih, a iz Službe za odnose sa javnošću Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li će ponovo da bude raspisan javni poziv za prikupljanja ponuda, da li će početne cijene da budu niže, ali ni ko koristi dva automobila. Džip “rendž rover” kupljen preko lizinga kod Hipo Alpe Adria banke za 71.692 eura, Glavni grad je prodavao po početnoj cijeni od 39.100 eura, a “krajsler” proizveden prije deset godina za oko 9.000 eura. Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imala su sva pravna i fizička lica, koja uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u iznosu od 10 odsto od početne cjene.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović u martu ove godine preuzeo je “rendž rover” od bivšeg načelnika Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Radomira Pješčića, koji je pomenuti automobil za potrebe te Službe kupio prije četiri godine.

Iz Glavnog grada tada su demantovali da je Stijepović uzeo vozilo kako bi ga koristio za svoje potrebe, navodeći da on već koristi drugi službeni automobil i da je namjera gradske uprave da se svi resursi Glavnog grada koriste racionalno.

Gradonačelnik je narednog mjeseca kupio na lizing automobil “opel insignija”, vrijedan 21.970 eura.

Tada su iz Glavnog grada saopštili da je automobil kupljen za potrebe Službe gradonačelnika u skladu sa zakonom, sprovođenjem postupka nabavke najpovoljnijeg putničkog vozila:

"Gradska uprava je procijenila da umjesto skupocjenih i luksuznih automobila, koja zahtijevaju velika sredstva za održavanje i vožnju, nabavi manji luksuzni i ekonomičniji automobil, koji će zadovoljavati potrebe gradske uprave, jer želimo da se i na taj način krajnje odgovorno i racionalno odnosimo prema svim resursima", saopšteno je iz Grada.

Bonus video: