Farmaceuti ne podržavaju integraciju sa Medicinskim fakultetom

Farmaceuti ističu da sve države u okruženju imaju svoj Farmaceutski fakultet, a, kako navode, njihova težnja je da Fakultet bude naučna baza za stvaranje neophodnog kadra za razvijanje i postizanje standarda u okviru farmaceutske struke
5 komentar(a)
Medicinski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Medicinski fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.07.2015. 11:21h

Farmaceutska komora Crne Gore ne podržava najavljenu integraciju Farmaceutskog fakulteta sa Medicinskim, ocjenjujući da treba da ostane naučna baza za stvaranje kadra za razvijanje i postizanje standarda u okviru farmaceutske struke.

Kako je saopšteno iz Komore, crnogorski farmaceuti iznenađeni su medijskim informacijama da se Farmaceutski fakultet integriše sa Medicinskim fakultetom i bude njegov studijski program.

"Ima još mnogo drugih razloga zbog kojih ne podržavamo integraciju Farmaceutskog fakulteta sa Medicinskim i transformaciju u studijski program", navodi se u saopštenju.

Farmaceuti ističu da sve države u okruženju imaju svoj Farmaceutski fakultet, a, kako navode, njihova težnja je da Fakultet bude naučna baza za stvaranje neophodnog kadra za razvijanje i postizanje standarda u okviru farmaceutske struke.

"Farmaceutski fakultet je bitan za unapređenje naučno-istraživačkog rada u okviru naučne oblasti farmacije i srodnih oblasti, a u cilju razvoja nauke i stvaralaštva, dostizanje vrhunskog kvaliteta stručnih usluga i ekspertiza u različitim segmentima farmaceutske djelatnosti", kaže se u saopštenju.

Iz Farmaceutske komore su kazali da su da Farmaceutski fakultet treba da ostane u sadašnjem statusu, podržavajući dalji razvoj Fakulteta za dobrobit cijelog društva.

Bonus video: