Demos: Na Kakarickoj i dalje piju vodu iz bistijerni, kao prije 30 godina

"Mnogo toga su obećali u predizbornoj kampanji, ali od obećanja građani nemaju koristi. Jedno od obećanja koje je u predizbornoj kampanji dato mještanima Kakaricke gore je dovod vode"
122 pregleda 7 komentar(a)
Kakaricka gora, Foto: Zoran Đurić
Kakaricka gora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.07.2015. 13:47h

Problemi u glavnom gradu se nagomilavaju, a razlog tome je nedostatak sposobnosti aktuelne vlasti da ih riješi, smatra Branka Bešović, odbornica Demosa u Skupštini Glavnog grada.

"Mnogo toga su obećali u predizbornoj kampanji, ali od obećanja građani nemaju koristi. Jedno od obećanja koje je u predizbornoj kampanji dato mještanima Kakaricke gore je dovod vode. Sve se završilo na tome. Predizborno obećanje!? Preduzet nije ni jedan jednini korak ka rješavanju tog problema. Nedopustivo je da 21. vijeku, na svega 3-4 km od centra Podgorice naselja nemaju elementarnih uslova za život. Nemaju vodu, gradski prevoz, uglavnom slabiji strujni napon, nego ostali djelovi grada, ali uredno dobijaju račune za struju", kaže ona.

Kakaricka gora, navodi Bešović, ima preko 1.200 domaćinstava.

"Snabdijevaju se vodom kako ko ima i može, uglavnom su to bistijerne, kao prije 30 godine. Da li se zapitaju čelnici Glavnog grada kako funcionišu ti ljudi po ovoj vrućini? Kako je njihovoj djeci? Predlažem im da odu, nije daleko, i vide muku tih ljudi. I to malo vode što su imali više nemaju, jer je presušilo. Vrućine su uveliko počele. Odgovor na pitanje zašto mještani pomenutnog naselja nemaju vodu je nelegalna gradnja. Svjedoci smo ko je dozvolio tu nelagalnu gradnju jer je to najvredniji resurs vladajuće stukture", kazala je Bešović.

Demors e, kako je dodala, zalaže za legalizaciju bespravno podignutih objekata u djelovima grada u kojima živi socijalno najugroženija struktura gradjana.

"Svakako, uslovi pod kojima se obezbijedi legalizacija moraju biti javni i jasni bez mogućnosti da i oni koji su napravili prave komplekse objekata pa i zgrada nadomak centra legalizuju biznis na štetu ostatka i poreskih obaveznika. Na kraju, zašto postoji vlast ako ne da bi poboljšali živog građana u ovom slučaju na način što će im obezbijediti elementarne uslove za život", kaže Bešović.

Bonus video: