Pajović: Sve ćemo preduzeti da radovi na objektu što manje remete mir posjetilaca

Od direktora NP „Durmitor“ Toma Pajovića ranije smo dobili podatak da će se objekat vrijedan oko 300.000 eura graditi iz kredita realizovanog preko Investiciono razvojnog fonda
76 pregleda 5 komentar(a)
Žabljak, građevinska mehanizacija, Foto: Čitalac reporter
Žabljak, građevinska mehanizacija, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 14.07.2015. 13:17h

Uz rečenicu “Gradilište i teške građevinske mašine straše i tjeraju goste sa Crnog jezera”, čitalac reporter dostavio nam je fotografije na kojima se vidi prisustvo građevinske mehanizacije na lokalitetu na kome je prije nekoliko dana postavljena građevinska ograda radi gradnje restorana na poziciji na kojoj se nalazio nacionalni restoran koji je izgorio krajem 2010. godine.

Tragom te informacije obišli smo gradiliše na kome nije bilo nikakvih aktivnosti. Iza građevinske ograde mirovale su dvije građevinske mašine. Nije bilo ni građeviske operative a još uvijek nema standardne građevinske table sa podacima vezanim za karakteritike budućeg restorana i rokove za završetak posla.

Od direktora NP „Durmitor“ Toma Pajovića ranije smo dobili podatak da će se objekat vrijedan oko 300.000 eura graditi iz kredita realizovanog preko Investiciono razvojnog fonda.

"Od odabranog izvođača radova, „Obnove“ iz Pljevalja, očekujemo bankarske garancije kako bi posao krenuo. Sve ćemo preduzeti da radovi što manje remete mir posjetilaca. Treba i nas razumjeti, građevinska sezona je kratka, iza nas je kišni period a odlaganje za jesen remetilo bi detalje ugovorene kreditnom transakcijom", kazao je tada Pajović.

On nam je potvrdio da je „Obnova“ ušla u posao.

"Tih nekoliko kamiona materijala odvezeno je u smiraj dana kada se na jezeru nalazilo malo posjetilaca. Iskrsla je nepredviđena situacija sa podzemnim vodama koje su se na gradilištu pojavile pa se moralo tako postupiti. Izvođači radova su korektno prihvatili naš predlog da se radi noću kako se ne bi remetio odmor posjetilaca. Čak i to da svakog jutra rano operu ili očiste prljavštinu koja se nađe na turističkim pješačkim stazama i asfaltnom šetalištu", kaže Pajović.

On se nije mogao izjasniti o rokovima za završetak gradnje, gabaritima i materijalima od kojih će se restoran graditi a što će imati uticaja na aktivan odmor turista. Uputio nas je na arhitektu iz Nikšića Nebojšu Adžića koji je uradio projekat ali Adžić nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Bonus video: