Demokrate: Omogućiti klubovima uslove za pripreme u Baru

79 pregleda 7 komentar(a)
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 14.07.2015. 11:41h

"Crnogorska Antalija, prije nekoliko decenija bio je Bar. Infrastruktura, geografski položaj i klima su nešto što je sportske klubove, prije svega fudbalske, iz okruženja, opredjeljivalo da pripreme upravo obave u Baru. Crvena zvezda, Partizan su bili redovni posjetioci našeg grada, gdje su obavljali zimske pripreme. Danas, izuzev pojedinačnih slučajeva, takvog vida turizama u Baru nema", navodi se u saopštenju Dragana Tufegdžića, člana Inicijativnog odbora Demokrata Bar.

Demokrate čudi što ne postoji inicijativa za ponovim oživljavanjem takve ponude.

"Opština Bar, kao neko ko je vlasnik i ko upravlja imovinom Sportskog centra, fudbalskim i drugim terenima dužna je da učini sve što je u njenoj moći da revitalizuje ovu turističku ponudu. Otvaranjem dijaloga sa barskim hotelijerima u koji bi bila uključena i TO Bar kao nosilac turističkog brendiranja Bara, mora se pokušati stvoriti ponuda koja bi upotpunila postojeću i koja bi mogla privući goste iz regiona, odnosno sportske klubove."

Demokrate se pitaju zašto da klubovi idu u Tursku kada im Bar može ponuditi slične uslove.

"Ako je cilj da se sezona produži, ovakav turistički proizvod kao rezultat dijaloga bi gradu, hotelijerima donio osjetne i vidljive benefite. Klubovi iz regiona, po pristupačnim cijenama, smještajem i sportskom infrastrukturom, koja je i sada u Baru dobra, vjerujem da bi rado izabrali naš grad kao destinaciju gdje bi obavljali pripreme. Izgradanja još jednog pomoćnog stadiona, pored glavnog, povećalo bi kapacitete "ovakve ponude.

Bonus video: