Ivanova korita: Marinci trčali sa vojnicima i takmičarima na Boot Camp-u

Na Boot Camp-u su učestvovale, osim domaćih i stranih takmičara i ekipe Uprave policije, Vojske Crne Gore, Koordinacionog tima za članstvo u NATO-u, ali i malobrojna delegacija američkih Marinaca koji su zaposleni u Ambasadi SAD-a u Podgorici
106 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2015. 17:57h

Na Ivanovim koritima danas je održan prvi Boot Camp Challenge Montenegro, na kojem se nadmetalo više od 200 učesnika.

Svi takmičari su prošli stazu od pet kilometara, na kojoj su bile prepreke koje simuliraju obuku pripadnika savremenih vojnih snaga iz cijelog svijeta.

Na Boot Camp-u su učestvovale, osim domaćih i stranih takmičara i ekipe Uprave policije, Vojske Crne Gore, Koordinacionog tima za članstvo u NATO-u, ali i malobrojna delegacija američkih Marinaca koji su zaposleni u Ambasadi SAD-a u Podgorici.

Događaj je organizovala Agencija Advantage iz Bara, čiji predstavnici su poručili da su zadovoljni odzivom, i da iduće godine očekuju još više učesnika.

„Neki takmičari su bili previše spremni za stazu, koja je bila srednje težine. Najbitnije da su svi učesnici završili trku, neko trčeći, neko šetnjom“, poručili su organizatori.

Nacionalni koordinator za NATO, Vesko Garčević, koji je predvodio ekipu „Sigurna budućnost“, bio je oduševljen događajem i poželio organizatorima da naredne godine bude još bolji.

„Naš tim je trku shvatio kao timski rad, jer smo se takmičili sa sobom a ne sa drugima. Želio bih da iduće godine bude još više učesnika, a ja ako budem u mogućnosti sigurno opet dolazim“, kazao je Garčević.

Iz tima Uprave policije su kazali da je Boot Camp odličan događaj koji promoviše timski rad. „Staza nam nije bila preteška. Jedva čekamo da dođemo ponovo, jer ovo doživljavamo kao poseban izazov i želimo da policiju pokažemo policiju u drugom svijetlu“.

Na Boot Camp-u više od trećine učesnika bile su žene, a Ana Jovović iz tima „Generacija X“, kazala je da je prezadovoljna takmičenjem, pogotovo jer se organizuje prvi put.

„Fenomelan je osjećaj preći stazu, jer sam samo jednu prepreku preskočila, što je mnogo bolje od onoga što sam očekivala. Definitivno bih preporučila svima da probaju“, rekla je ona.

Jedna od najmlađih učesnica, 12-godišnja Izabela Pobrić, kazala je da stazu prošla sa mlađom sestrom i drugaricom.

„Nije bilo lako, ali mi se izuzetno svidjelo, jedva čekam iduću godinu“, poručuje Izabela.

Kristofer koji je predvodio tim američkih Marinaca, kazao je da njegovoj ekipi nije bilo teško na stazi jer su njihove obuke mnogo zahtjevnije.

„Takmičenje je izuzetno zabavno, doduše mnogo lakše od obuke koju mi prolazimo u našim kampovima, ali ću sigurno ću doći i naredne godine“.

Prvi Boot Camp nije imao takmičarski karakter, jer je organizatorima cilj bio razvijanje timskog duha i druženje, pa je u tom duhu događaj završen kamperskim ručkom i pićem za osvježenje.

Galerija

Bonus video: